Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Kaag en Braassem

Snel online energie vergelijken in Kaag en Braassem? Door gebruik te maken van de Energiehunter check je snel en simpel alle relevante energiebedrijven als bijv. NLE en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Kaag en Braassem de beste deal heeft! Voorts check je op onze website praktische info over topics als bijv. verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Tevens bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kaag en Braassem (www.kaagenbraassem.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,762
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,238
Gemiddeld verbruik: 1.127 m3 en 2.659 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 350,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Kaag en Braassem?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Kaag en Braassem. Van Delta tot aanbieders zoals Energiedirect, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags zijn het zo’n 45 aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het net van Stedin. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Ontdekken welke bedrijven actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kaag en Braassem is voor jouw situatie? Geef vlug de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Kaag en Braassem, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Middels de keuzevakjes in de tarievenvergelijker checken jullie verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Kaag en Braassem

 • Vattenfall: Meerdere contracten
 • Essent: Met slimme thermostaat
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Greenchoice: Online inzicht in verbruik
 • Budget Energie: Met mediamarkt actie
 • NLE: Online meterstanden doorgeven
 • Energiedirect.nl: Verschillende termijnen
 • Engie: Online account
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Duidelijke website
 • Powerpeers: Altijd scherpe acties
 • Delta: Online account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de onkosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Kaag en Braassem is Stedin. Eveneens gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Kaag en Braassem behoort tot gasregio 1, 3. Dat draait uit op een vergoeding van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts Kaag en Braassem

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,762
 • Stroomtarief kwh: €0,238
 • Gem. gasverbruik: 1.127 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.659 kWh
energie-vergelijken-kaag-en-braassem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Kaag en Braassem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.127 m3 + 2.659 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder contract zie je data m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Kaag en Braassem, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende aanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.greenchoice.nl of www.innovaenergie.nl. Jouw aanstaande maatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Kaag en Braassem


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €330 winst geven. Echter, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina check jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kouder douchen
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktische tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaartip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kaag en Braassem. In dat geval ben je het voordeligst uit. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Kaag en Braassem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw toekomstige energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare maatschappij. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Powerpeers + Energieflex. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De betreffende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.greenchoice.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lagere tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kaag en Braassem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Kaag en Braassem en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Kaag en Braassem

Een aanzienlijk deel van de leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Kaag en Braassem. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Kaag en Braassem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Kaag en Braassem zijn er vele stappen binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2480, 2481. Wanneer je woont in wijk Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden kan je steeds vaker heel gunstig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Zuid-Holland helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk info van Energiedirect tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente