Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Delft

Snel energie vergelijken in Delft? Geholpen door onze website check je moeiteloos alle bekende aanbieders als Essent en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Delft het goedkoopste contract aanbiedt. Ook check je op Energiehunter.nl uitgebreide informatie over zaken als tarieven van energie * gas en de slimme meter. Verder komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Delft (www.delft.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,751
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,227
Gemiddeld verbruik: 1.104 m3 en 2.911 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 500,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Delft?

Wij zien best veel energieleveranciers voorhanden in Delft. Dat gaat van Powerpeers tot en met Vattenfall, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags zijn het zo’n 60 energie aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen de leidingen van Stedin. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze tool de oplossing. Weten welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Delft voor jou is? Voer vlug de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de vergelijkingstool vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Delft, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van filteren in onze vergelijker achterhalen jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Delft

 • Vattenfall: Ook korting voor huidige klanten
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Echte groene stroom
 • Budget Energie: Scherpe welkomstbonus
 • NLE: Goede cashback
 • Energiedirect.nl: Overzichtelijke contracten
 • Engie: Slim verwarmen en besparen
 • Oxxio: Exclusieve kortingen
 • Pure energie: Scherpe welkomstbonus
 • Powerpeers: Hoge overstapkorting
 • Delta: Grip op verbruik en de kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Delft heet Stedin. Tevens gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Delft is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dat resulteert in een vergoeding van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts Delft

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Delft
 • Netnummer: 015
 • Bewoners: 101034
 • Centrale postcode: 2601
 • Wijk: Binnenstad

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,751
 • Stroomtarief kwh: €0,227
 • Gem. gasverbruik: 1.104 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.911 kWh
energie-vergelijken-delft

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Delft is dat gemiddeld 1.104 m3 + 2.911 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een handig overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten achterhaal jij gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Delft, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele leverancier in het lijstje? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Denk aan www.powerpeers.nl of www.fenor.nl. De door jou gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Delft


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €290 opleveren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: let op het energielabel
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Delft. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Delft. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert je aanstaande energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare leverancier. Bedrijven als Oxxio, Powerpeers of natuurlijk Qwint. Tevens bepaal je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.nl vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.anode.nl, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Delft vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Delft en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Delft

Het gros van de bedrijven faciliteren onderwijl groene stroom in Delft. Toch kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “Groen uit Nederland”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Delft vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Delft zijn er allerlei projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2600, 2601, 2611, 2612, 2613, 2614, 2616, 2622, 2623, 2624, 2625, 2626, 2627, 2628, 2629. In huizenbezitter in wijk Binnenstad, Vrijenban, Hof van Delft, Voordijkshoorn, Delftse Hout, Tanthof-West, Tanthof-Oost, Voorhof, Buitenhof, Abtswoude, Schieweg, Wippolder, Ruiven kan je vaak financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Zuid-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Engie abonnementen.