Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Pijnacker-Nootdorp

Zonder problemen energie vergelijken in Pijnacker-Nootdorp? Middels de energievergelijker ontdek je moeiteloos alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent & Engie. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Pijnacker-Nootdorp de laagste prijs biedt. Voorts vind je op onze website praktische info over items als gastarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Verder komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pijnacker-Nootdorp (www.pijnacker-nootdorp.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,749
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,208
Gemiddeld verbruik: 1.162 m3 en 2.687 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 425,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in Pijnacker-Nootdorp?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Pijnacker-Nootdorp. Dit loopt van Powerpeers tot en met Vattenfall, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 50 providers. Zij gebruiken allen de leidingen van Stedin. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Bekijken welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pijnacker-Nootdorp is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij de energietarievenvergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Pijnacker-Nootdorp, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Via selecties maken in de Energiehunter bekijkt men moeiteloos een contract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Pijnacker-Nootdorp

 • Vattenfall: Blijven Loont-korting
 • Essent: Tot €50 vriendenvoordeel
 • Eneco: 24/7 Storingsdienst
 • Greenchoice: Ook met zonnepanelen
 • Budget Energie: Uitstekende klantenservice
 • NLE: Overzichtelijke contracten
 • Energiedirect.nl: Eigen account
 • Engie: Altijd bereikbaar
 • Oxxio: Beste energieleverancier
 • Pure energie: Transparant en eerlijk
 • Powerpeers: Online inzicht in verbruik
 • Delta: Online meterstanden doorgeven

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Pijnacker-Nootdorp is Stedin. Vervolgens verwerkt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Pijnacker-Nootdorp is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dit komt overeen met een bijbetaling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Pijnacker-Nootdorp

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,749
 • Stroomtarief kwh: €0,208
 • Gem. gasverbruik: 1.162 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.687 kWh
energie-vergelijken-pijnacker-nootdorp

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Dit gaat over gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Pijnacker-Nootdorp is het gemiddelde verbruik ong. 1.162 m3 en 2.687 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak loont het om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk pakket zie jij informatie met betrekking tot soort stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Pijnacker-Nootdorp, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie actie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.budgetenergie.nl en www.cleanenergy.nl. De betreffende aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Pijnacker-Nootdorp


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €395 opleveren. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand vind jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigadvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigadvies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigtip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigadvies 5: check regelmatig de radiatoren

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Pijnacker-Nootdorp. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Pijnacker-Nootdorp. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt de gekozen gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energieleverancier. Zoals Vattenfall, Budget Energie of natuurlijk UnitedConsumers. Ook beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.anode.nl, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Pijnacker-Nootdorp vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Pijnacker-Nootdorp en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Pijnacker-Nootdorp

Bijna alle energiemaatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Pijnacker-Nootdorp. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Ga dan voor de selectie “Groene energie uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Pijnacker-Nootdorp vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn er diverse stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2640, 2641, 2642, 2643. Als inwoner van wijk Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw kan je steeds vaker relatief goedkoop participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Essent kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente