Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schipluiden

Meteen energie vergelijken in Schipluiden? Middels de Energiehunter ontdek je moeiteloos alle bekende bedrijven als bijvoorbeeld Pure Energie & Eneco. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Schipluiden voor jou de beste prijs heeft. Verder check je op deze pagina waardevolle info over onderwerpen als verschillende aanbieders en concrete energiebespaartips. Ook geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Midden-Delfland (www.middendelfland.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,7662
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,2104
Gemiddeld verbruik: 1.173 m3 en 2.742 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 375,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleveranciers zijn er in Schipluiden?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Schipluiden. Dit varieert van Powerpeers tot aan Engie, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 60 leveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schipluiden is? Geef direct jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze vergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Schipluiden, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Via selecties maken in de vergelijkingstool detecteert men eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Schipluiden

 • Vattenfall: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Goede overstapbonus
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Online grip op je kosten
 • NLE: Goede welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Engie: Aantrekkelijke cashback
 • Oxxio: Goede overstapbonus
 • Pure energie: Hoge cashback
 • Powerpeers: 100% duurzaam, geen kolen
 • Delta: Met praktische energie-bespaartips

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor logistiek. De huidige netbeheerder in Schipluiden heet Stedin. Ook heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Midden-Delfland is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dat betekent een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Schipluiden

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7662
 • Stroomtarief kwh: €0,2104
 • Gem. gasverbruik: 1.173 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.742 kWh
energie-vergelijken-schipluiden

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Schipluiden bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.173 m3 + 2.742 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Normaliter loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Van alle pakketten check jij gegevens met betrekking tot type energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Schipluiden, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele kortingsactie tegengekomen? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Bijv. www.eneco.nl en www.innovaenergie.nl. De nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Schipluiden


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €250 bonus betekenen. Toch, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op deze pagina profiteer je van 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaartip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Schipluiden. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Schipluiden. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw aanstaande aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Essent, Powerpeers of natuurlijk Energie VanOns. Vervolgens bespreek je de startdatum van het abonnement. De gekozen energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.vattenfall.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Schipluiden vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Schipluiden en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Schipluiden

Het merendeel van de leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Schipluiden. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan zeker voor “Groen uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Schipluiden vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Midden-Delfland zijn er meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2636. Wanneer je woont in wijk Schipluiden, Maasland kan je in toenemende mate vrij voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Zuid-Holland helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Pure Energie abonnementen.