Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Reeuwijk

Eenvoudig energie vergelijken in Reeuwijk? Dankzij www.energiehunter.nl tref je supersnel alle erkende energiebedrijven als bijv. Pure Energie en Eneco. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Reeuwijk de laagste prijs hanteert. Ook tref je op deze website nuttige info info over zaken als het ideale overstapmoment en duurzame verwarmingsbronnen. Verder geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bodegraven-Reeuwijk (www.bodegraven-reeuwijk.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7680
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2122
Gemiddeld verbruik: 1.173 m3 en 2.687 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 405,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Reeuwijk?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers in Reeuwijk. Van NLE tot en met Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 50 aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij bij ons terecht. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Reeuwijk is in mei 2024? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energievergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Reeuwijk, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de vergelijkingstool bekijken jullie eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Reeuwijk

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: Aantrekkelijke cashback
 • Greenchoice: Ook met zonnepanelen
 • Budget Energie: Aantrekkelijke cashback
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Online account
 • Engie: Scherpe welkomstkorting
 • Oxxio: Uitstekende klantenservice
 • Pure energie: Aantrekkelijke korting
 • Powerpeers: Transparante prijzen
 • Delta: Echte groene stroom uit Zeeland

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Reeuwijk heet Stedin. Daarnaast neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar netwerk. Gemeente Bodegraven-Reeuwijk vinden we terug in gasregio 1, 3. Dit komt overeen met een bijbetaling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Reeuwijk

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7680
 • Stroomtarief kwh: €0,2122
 • Gem. gasverbruik: 1.173 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.687 kWh
energie-vergelijken-reeuwijk

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Reeuwijk ligt dat gemiddeld op circa 1.173 m3 en 2.687 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten opzichte van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van alle pakketten bekijk je details aangaande type energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Reeuwijk, en de overstapbonus. Kies de partij die past bij jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede prijsaanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. Zoals www.delta.nl of natuurlijk www.allure-energie.nl. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Reeuwijk


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €285 besparen. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigtip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaartip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Reeuwijk. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Reeuwijk. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw nieuwe leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals Vattenfall, Vandebron + Energie VanOns. Ook kies je de datum waarop het contract van start gaat. De toekomstige gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.nl tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.delta.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Reeuwijk vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Reeuwijk en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Reeuwijk

Het gros van de energieleveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Reeuwijk. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de selectie “Groene Energie uit Nederland”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Reeuwijk vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zien we allerlei projectenrondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2810, 2811. Wanneer je woont in wijk Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder kan je vaak zeer betaalbaar participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Essent prijzen.