Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Moordrecht

Snel energie vergelijken in Moordrecht? Aan de hand van de energievergelijker tref je snel en simpel alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Delta & Oxxio. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Moordrecht de beste deal heeft! Daarbij check je op deze pagina waardevolle info over thema’s zoals verbruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zuidplas (www.zuidplas.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7203
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2467
Gemiddeld verbruik: 1.568 m3 en 2.646 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn populaire energieleveranciers in Moordrecht?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Moordrecht. Dat gaat van Budget Energie tot en met Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 60 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van het netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Bekijken welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moordrecht is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk ook naar service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energievergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Moordrecht, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van jouw input in onze vergelijker bekijken jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Moordrecht

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Handige Eneco Community
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Budget Energie: Slimme meter
 • NLE: Exclusieve kortingen
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Transparante prijzen
 • Oxxio: Exclusieve aanbiedingen
 • Pure energie: Scherpe overstapbonus
 • Powerpeers: Met opwekkersvergoeding
 • Delta: Online facturen bekijken

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Moordrecht is Enexis. Tevens calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Zuidplas valt in de gasregio 4. Dit houdt in een aanvulling van €0,00 per M3.

Facts and figures Moordrecht

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Zuidplas
 • Regionummer: 0182
 • Aantal bewoners: 40937
 • Postcode: 2811
 • Populaire wijk: Moerkapelle

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7203
 • Stroomtarief kwh: €0,2467
 • Gem. gasverbruik: 1.568 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.646 kWh
energie-vergelijken-moordrecht

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Moordrecht bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.568 m3 en 2.646 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Veelal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Van ieder abonnement vind jij specificaties zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Moordrecht, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieder gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.delta.nl en www.allure-energie.nl. Jouw aanstaande aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Moordrecht


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €365 winst geven. Toch, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna lees je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: let op het energielabel
 • Bespaaradvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktisch advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Moordrecht. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Moordrecht. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt de nieuwe gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste aanbieder. Bedrijven als Eneco, Budget Energie of natuurlijk Clean energie. Hierna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.hvcgroep.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Moordrecht vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Moordrecht en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Moordrecht

Bijna alle maatschappijen bieden momenteel groene stroom in Moordrecht. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Moordrecht vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Zuidplas zien we vele projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2761, 2811, 2840, 2841, 2913. Als inwoner van wijk Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Groningen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Pure Energie tarieven.