Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nieuwerkerk aan den IJssel

Eenvoudig energie vergelijken in Nieuwerkerk aan den IJssel? Via Energiehunter.nl vergelijk je supersnel alle relevante energie aanbieders als bijvoorbeeld Delta en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Nieuwerkerk aan den IJssel de beste deal heeft! Daarbij verzamel je op deze pagina praktische informatie over topics zoals onderwerpenen salderen. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zuidplas (www.zuidplas.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7204
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2468
Gemiddeld verbruik: 1.584 m3 en 2.673 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 485,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn populaire energieleveranciers in Nieuwerkerk aan den IJssel?

We zien nogal wat energieleveranciers in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit loopt van Powerpeers tot Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 tellen we ruim 40 organisaties. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwerkerk aan den IJssel is in juli 2024? Vul gelijk de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de energietarievenvergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Nieuwerkerk aan den IJssel, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Geholpen door selecties in de tool checken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Nieuwerkerk aan den IJssel

 • Vattenfall: Vaste energieprijzen
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Greenchoice: Goede welkomstbonus
 • Budget Energie: Online meterstanden doorgeven
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • Oxxio: Eigen account
 • Pure energie: Hoge welkomstbonus
 • Powerpeers: Ook modelcontracten
 • Delta: Scherpe welkomstbonus

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder in Nieuwerkerk aan den IJssel heet Enexis. Tevens neemt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Zuidplas valt in de gasregio 4. Dit komt overeen met een bijdrage van €0,00 per M3.

Feiten over Nieuwerkerk aan den IJssel

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Zuidplas
 • Regionummer: 0180
 • Bewoners: 40937
 • Postcodegebied: 2910
 • Populaire wijk: Moerkapelle

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7204
 • Stroomtarief kwh: €0,2468
 • Gem. gasverbruik: 1.584 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.673 kWh
energie-vergelijken-nieuwerkerk-aan-den-ijssel

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Nieuwerkerk aan den IJssel ligt dat gemiddeld op circa 1.584 m3 en nog eens 2.673 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De data die je invult dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracten kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In algemene zin kan het uit om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij ieder contract achterhaal je informatie m.b.t. type energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Nieuwerkerk aan den IJssel, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante leverancier beschikbaar? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Bijv. www.energiedirect.nl of www.leonzeewolde.nl. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Nieuwerkerk aan den IJssel


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €285 rendement bieden. Evenwel, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bekijk jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktisch advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigadvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zodanig bespaar je het meeste geld. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Nieuwerkerk aan den IJssel. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert je nieuwe gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een nieuwe leverancier. Denk aan Eneco, NLE of HVC. Vervolgens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via onze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Nieuwerkerk aan den IJssel en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Nieuwerkerk aan den IJssel

Het merendeel van de energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Nieuwerkerk aan den IJssel. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven 100% transparant zijn? Neem dan de optie “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Zuidplas onderscheiden we vele stappen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2761, 2910, 2911, 2912, 2913, 2914. In huizenbezitter in wijk Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel kan je vaak relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Groningen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bekijk ook GreenChoice tarieven.