Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ammerstol

Direct energie vergelijken in Ammerstol? Met behulp van onze website achterhaal je probleemloos alle grote bedrijven als bijv. Vattenfall & Energiedirect. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Ammerstol de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je via onze vergelijker handige info over items als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,7686
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,2128
Gemiddeld verbruik: 1.139 m3 en 2.854 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 455,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ammerstol?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ammerstol. Dit loopt van NLE tot bijvoorbeeld Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 55 bedrijven. Zij lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke energie-organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ammerstol is? Voer direct jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Middels de energievergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ammerstol, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door filteren in onze vergelijker zoeken jullie eenvoudig een product dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ammerstol

 • Vattenfall: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Aantrekkelijke korting
 • Eneco: Handige Eneco Community
 • Greenchoice: Online facturen bekijken
 • Budget Energie: Scherpe welkomstkorting
 • NLE: Ook modelcontracten
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstkorting
 • Engie: Diverse looptijden
 • Oxxio: Handige website
 • Pure energie: Goede welkomstkorting
 • Powerpeers: Transparant en eerlijk
 • Delta: Goede welkomstbonus

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Ammerstol is Stedin. Vervolgens neemt de Gasunie wisselende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Krimpenerwaard hoort bij gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een aanvulling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts Ammerstol

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7686
 • Stroomtarief kwh: €0,2128
 • Gem. gasverbruik: 1.139 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.854 kWh
energie-vergelijken-ammerstol

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Dit gaat over het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Ammerstol is dat gemiddeld 1.139 m3 en nog eens 2.854 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze details hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Rondom contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder abonnement check je gegevens zoals soort energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ammerstol, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een goede aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Zoals www.oxxio.nl + www.innovaenergie.nl. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ammerstol


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €270 winst geven. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hierna bieden wij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktisch advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Ammerstol. Daarna betaal je het minst voor je energie. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ammerstol. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt je gekozen energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste maatschappij. Bijv. Engie, Vandebron of Energie VanOns. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Via de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.cleanenergy.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ammerstol vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ammerstol en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ammerstol

Veel energiemaatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Ammerstol. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Ammerstol vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Krimpenerwaard kennen we allerlei activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2865. Als bewoner van wijk Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven kan je in toenemende mate vrij voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Zuid-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bezoek ook Pure Energie prijzen.