Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Vlist

Op je gemak energie vergelijken in Vlist? Geholpen door de energievergelijker tref je probleemloos alle erkende maatschappijen als bijv. NLE en Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Vlist voor jou de beste prijs heeft. Ook vergaar je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. verbruik in de regio en info over duurzame energie. Ook vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,7684
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,2126
Gemiddeld verbruik: 1.116 m3 en 2.798 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 280,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWelke energieleveranciers zijn er in Vlist?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vlist. Van Vandebron tot aanbieders zoals Engie, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel is het aanbod ongeveer 55 aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vlist is in juni 2024? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Dankzij onze vergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Vlist, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van filteren in de tool vind jij moeiteloos een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vlist

 • Vattenfall: Scherpe overstapkorting
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Greenchoice: Exclusieve aanbiedingen
 • Budget Energie: Scherpe overstapbonus
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Diverse looptijden
 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • Oxxio: Goede overstapbonus
 • Pure energie: Transparant en eerlijk
 • Powerpeers: Eigen account
 • Delta: Overzichtelijke contracten

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige netbeheerder in Vlist is Stedin. Daarnaast calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Krimpenerwaard hoort bij gasregio 1, 3. Dat draait uit op een vergoeding van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over Vlist

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Krimpenerwaard
 • (Regio) nummer: 0182
 • Aantal inwoners: 54653
 • Postcodegebied: 2855
 • Lokale wijk: Lekkerkerk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7684
 • Stroomtarief kwh: €0,2126
 • Gem. gasverbruik: 1.116 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.798 kWh
energie-vergelijken-vlist

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Vlist gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.116 m3 en 2.798 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Vaak is het slim om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle grote energie aanbieders. Van alle abonnementen check je specificaties aangaande type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Vlist, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige actie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van de energieleverancier. Bijv. www.energiedirect.nl of www.vastelastenbond.nl. Jouw toekomstige energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vlist


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €395 winst geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigadvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaaradvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vlist. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Vlist. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert de geselecteerde energieleverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Bijv. Energiedirect, GreenChoice en Anode energie. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum van het contract. De betreffende maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. energie.vanons.org, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vlist vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Vlist en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Vlist

Een groot deel van de energie aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Vlist. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Vlist vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Krimpenerwaard zijn er steeds meer acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2855. Als bewoner van wijk Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven kan je vaak relatief goedkoop meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Zuid-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk ook Engie prijzen.