Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Stolwijk

Direct energie vergelijken in Stolwijk? Via www.energiehunter.nl doorzoek je gemakkelijk alle grote maatschappijen als bijvoorbeeld Pure Energie en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Stolwijk de scherpste prijs kan bieden. Daarbij tref je op deze pagina bruikbare info over thema’s zoals verschillende gasregio’s en verschillende contractsoorten. Voorts geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7681
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2123
Gemiddeld verbruik: 1.185 m3 en 2.715 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende providers bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 315,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleveranciers zijn er in Stolwijk?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Stolwijk. Dit varieert van Vandebron tot Engie, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 energie aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Stedin. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze tool de oplossing. Uitzoeken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stolwijk is? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Middels onze prijzencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Stolwijk, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Geholpen door de keuzevakjes in de tarievenvergelijker zoek jij zonder problemen een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Stolwijk

 • Vattenfall: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Hoge welkomstkorting
 • Greenchoice: Met praktische energie-bespaartips
 • Budget Energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • NLE: Grip op verbruik en de kosten
 • Energiedirect.nl: Scherpe cashback
 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • Oxxio: Hoge overstapkorting
 • Pure energie: Hoge korting
 • Powerpeers: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Delta: Transparante prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in Stolwijk betreft Stedin. Ook calculeert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Krimpenerwaard is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dat draait uit op een aanvulling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Stolwijk

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7681
 • Stroomtarief kwh: €0,2123
 • Gem. gasverbruik: 1.185 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.715 kWh
energie-vergelijken-stolwijk

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Stolwijk gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.185 m3 & 2.715 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten aanzien van abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het gunstiger om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk pakket zie je data als soort stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Stolwijk, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een relevante leverancier tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.essent.nl + www.fenor.nl. Jouw aanstaande energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Stolwijk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €350 voordeel geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktische tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Stolwijk. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Stolwijk. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert jouw aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, GreenChoice en ook Energie VanOns. Hierna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.nle.nl, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Stolwijk vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Stolwijk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Stolwijk

Veel aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Stolwijk. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de optie “Groene Energie uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Stolwijk vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Krimpenerwaard zijn er vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2820, 2821. Als bewoner van wijk Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven kan je vaak vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Vattenfall prijzen.