Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Haastrecht

Op je gemak energie vergelijken in Haastrecht? Middels www.energiehunter.nl achterhaal je eenvoudig alle erkende aanbieders. Voorbeelden zijn Vattenfall & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Haastrecht het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast bekijk je op onze website waardevolle informatie over thema’s zoals maatschappijen en info over duurzame energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7679
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2121
Gemiddeld verbruik: 1.162 m3 en 2.659 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 420,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn populaire energieleveranciers in Haastrecht?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Haastrecht. Dat loopt uiteen van Delta tot bijvoorbeeld Engie, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 45 providers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Bekijken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haastrecht is die past bij jouw verbruik? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Via de energietarievenvergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Haastrecht, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via de keuzevakjes in onze vergelijker checken jullie simpel en snel een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Haastrecht

 • Vattenfall: Cadeau bij overstappen
 • Essent: Goede cashback
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Greenchoice: Online grip op je kosten
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Energiedirect.nl: Goede korting
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Scherpe overstapbonus
 • Pure energie: Online grip op je kosten
 • Powerpeers: Handige Powerpeers app
 • Delta: Diverse looptijden

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport. De huidige netbeheerder in Haastrecht betreft Stedin. Daarbij neemt de Gasunie individuele tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Krimpenerwaard valt onder gasregio 1, 3. Dat resulteert in een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over Haastrecht

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7679
 • Stroomtarief kwh: €0,2121
 • Gem. gasverbruik: 1.162 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.659 kWh
energie-vergelijken-haastrecht

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Haastrecht is dat gemiddeld 1.162 m3 en 2.659 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze aspecten bepalen de kosten van energie.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Omtrent abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle populaire energie aanbieders. Bij alle abonnementen zoek jij details als herkomst energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Haastrecht, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele leverancier in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de maatschappij. Zoals www.oxxio.nl en www.allure-energie.nl. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Haastrecht


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €370 voordeel geven. Daarentegen, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl vind je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: was met waterbesparing
 • Tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Haastrecht. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Haastrecht. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert je toekomstige gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en neem een nieuwe energiemaatschappij. Denk aan Essent, NLE en ook Fenor. Hierna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.pure-energie.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Haastrecht vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Haastrecht en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Haastrecht

Veel aanbieders leveren onderhand groene stroom in Haastrecht. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Haastrecht vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Krimpenerwaard onderscheiden we steeds meer stappen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2808, 2850, 2851. Als inwoner van wijk Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven kan je wellicht extra voordelig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook NLE tarieven.