Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Berkenwoude

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Berkenwoude? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je probleemloos alle relevante energiebedrijven als bijvoorbeeld Powerpeers & Budget Energie. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Berkenwoude de laagste prijs hanteert. Bovendien bekijk je via de Energiehunter waardevolle informatie over items als maatschappijen en handige bespaartips. Daarbij bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7682
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2124
Gemiddeld verbruik: 1.197 m3 en 2.742 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 335,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn populaire energieleveranciers in Berkenwoude?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Berkenwoude. Dat loopt uiteen van Delta tot aan Eneco, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 50 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Stedin. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berkenwoude is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij stroom en gas storingen, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energiehunter vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Berkenwoude, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. D.m.v jouw input in de vergelijkingstool ontdekken jullie probleemloos een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Berkenwoude

 • Vattenfall: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Aantrekkelijke korting
 • Greenchoice: Scherpe welkomstbonus
 • Budget Energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • NLE: Goede overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Engie: Exclusieve kortingen
 • Oxxio: Hoge welkomstbonus
 • Pure energie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
 • Delta: Online facturen bekijken

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Berkenwoude heet Stedin. Tevens heeft de Gasunie aparte tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Krimpenerwaard behoort tot gasregio 1, 3. Dat draait uit op een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts Berkenwoude

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7682
 • Stroomtarief kwh: €0,2124
 • Gem. gasverbruik: 1.197 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.742 kWh
energie-vergelijken-berkenwoude

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Berkenwoude ligt dit gemiddeld op 1.197 m3 + 2.742 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Dit alles hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Door de bank genomen is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van ieder contract tref je specificaties met betrekking tot soort energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Berkenwoude, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energie-onderneming. Denk aan www.eneco.nl en www.qwint.nl. Jouw aanstaande aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Berkenwoude


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €305 voordeel geven. Maar, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna vind jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: nemen van led verlichting
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktische tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Berkenwoude. Op die manier bespaar je het meeste geld. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Berkenwoude. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je toekomstige organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste maatschappij. Bijv. Energiedirect, Pure Energie en ook Energie VanOns. Hierna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De aanstaande energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Middels Energiehunter.nl ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.vattenfall.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Berkenwoude vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Berkenwoude en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Berkenwoude

Het merendeel van de energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Berkenwoude. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval het filter “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Berkenwoude vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Krimpenerwaard onderscheiden we allerlei opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2825. In en rondom wijk Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven kan je wellicht heel gunstig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk details over Eneco prijzen.