Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bergambacht

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Bergambacht? Geholpen door onze website tref je eenvoudig alle beschikbare energiebedrijven als bijv. Powerpeers & Oxxio. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Bergambacht het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens bekijk je via onze vergelijker waardevolle info over items als energieaansluitingen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,7685
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,2127
Gemiddeld verbruik: 1.127 m3 en 2.826 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 200,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn populaire energieleveranciers in Bergambacht?

We zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Bergambacht. Van NLE tot Oxxio, je ziet door de bomen het bos niet meer. In februari 2024 moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via de infrastructuur van Stedin. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bergambacht is? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Bergambacht, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker achterhaalt men probleemloos een abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bergambacht

 • Vattenfall: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Greenchoice: Goede welkomstkorting
 • Budget Energie: Inzicht in energiegebruik
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Grip op verbruik en de kosten
 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • Oxxio: Verschillende termijnen
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Delta: Inzicht in energiegebruik

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Bergambacht is Stedin. Vervolgens verwerkt de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Krimpenerwaard valt onder gasregio 1, 3. Dat resulteert in een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Bergambacht

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7685
 • Stroomtarief kwh: €0,2127
 • Gem. gasverbruik: 1.127 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.826 kWh
energie-vergelijken-bergambacht

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Bergambacht is het gemiddelde verbruik ong. 1.127 m3 + 2.826 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Door de bank genomen loont het om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk abonnement check je voorwaarden als type energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Bergambacht, en de eventuele korting. Kies de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante leverancier tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energieleverancier. Bijv. www.eneco.nl en ook www.leonzeewolde.nl. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bergambacht


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €375 opleveren. Daarentegen, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina vind je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bergambacht. Daarna betaal je het minst voor je energie. Alleen, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bergambacht. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de gekozen energie-organisatie het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een nieuwe aanbieder. Bedrijven als Eneco, Delta of natuurlijk Qwint. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je gekozen organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via Energiehunter.nl vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.greenchoice.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bergambacht vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bergambacht en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Bergambacht

Een groot deel van de aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Bergambacht. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Bergambacht vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Krimpenerwaard kennen we allerlei initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2860, 2861. Wanneer je woont in wijk Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Doorzoek informatie over Oxxio prijzen.