Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schoonhoven

Meteen energie vergelijken in Schoonhoven? Geholpen door de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk alle relevante leveranciers. Voorbeelden zijn Delta & Oxxio. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Schoonhoven voor jou de beste prijs heeft. Bovendien lees je via de Energiehunter praktische info over thema’s als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en de slimme meter. Tevens geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,7687
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,2129
Gemiddeld verbruik: 1.150 m3 en 2.882 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 235,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Schoonhoven?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Schoonhoven. Van GreenChoice tot een speler als Eneco, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In december 2023 kun je kiezen uit circa 40 maatschappijen. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Stedin. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden! Weten welke bedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schoonhoven is op dit moment? Geef snel jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Via onze handige vergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Schoonhoven, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker ontdek je moeiteloos een contract dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Schoonhoven

 • Vattenfall: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Greenchoice: Ook modelcontracten
 • Budget Energie: Scherpe welkomstbonus
 • NLE: Transparante prijzen
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapbonus
 • Engie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Exclusieve aanbiedingen
 • Powerpeers: Eigen energiedashboard
 • Delta: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen december 2023)

De condities van energiemaatschappijen en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders actief zijn. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder in Schoonhoven heet Stedin. Daarnaast gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Krimpenerwaard behoort tot gasregio 1, 3. Dit houdt in een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over Schoonhoven

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7687
 • Stroomtarief kwh: €0,2129
 • Gem. gasverbruik: 1.150 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.882 kWh
energie-vergelijken-schoonhoven

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Schoonhoven bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.150 m3 en 2.882 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De genoemde zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Vaak is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement check je voorwaarden aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Schoonhoven, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende leverancier gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de maatschappij. Zoals www.pure-energie.nl of www.allure-energie.nl. Jouw toekomstige energieleverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Schoonhoven


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in december 2023 kan tot wel €365 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hierna bekijk jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Schoonhoven. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. In de regel worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Schoonhoven. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert jouw nieuwe organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste partij. Onder andere Vattenfall, Delta + Innova energie. Daarnaast beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De gekozen energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.nl bekijk je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.greenchoice.nl, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Schoonhoven vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Schoonhoven en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Schoonhoven

Veel energiemaatschappijen bieden onderhand groene stroom in Schoonhoven. Toch zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Neem dan de optie “Groen uit Nederland”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Schoonhoven vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Krimpenerwaard zien we meerdere initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2870, 2871, 2872. Wanneer je woont in wijk Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven kan je wellicht tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van GreenChoice prijzen.