Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Waddinxveen

Snel energie vergelijken in Waddinxveen? Aan de hand van Energiehunter.nl vind je overzichtelijk alle interessante energieleveranciers als NLE en Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Waddinxveen de laagste prijs hanteert. Ook tref je via onze vergelijker nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld tarieven en de slimme meter. Voorts vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Waddinxveen (www.waddinxveen.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,759
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,218
Gemiddeld verbruik: 1.173 m3 en 2.687 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 315,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn goede energieleveranciers in Waddinxveen?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Waddinxveen. Dit varieert van Delta tot en met Eneco, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags is het aanbod ongeveer 45 providers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waddinxveen is voor jouw verbruik? Vul direct je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze vergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Waddinxveen, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Dankzij selecties in onze vergelijker checkt men simpel en snel een overeenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Waddinxveen

 • Vattenfall: Scherpe welkomstkorting
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Ook flexibele prijzen
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Engie: Eigen account
 • Oxxio: Ook flexibele prijzen
 • Pure energie: Duidelijke website
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Delta: Duidelijke website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2023)

De producten van gas en stroom organisaties en de onkosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Waddinxveen heet Stedin. Ook calculeert de Gasunie individuele tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar netwerk. Gemeente Waddinxveen behoort tot gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over Waddinxveen

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Waddinxveen
 • Regionummer: 0182
 • Aantal inwoners: 26072
 • Hoofdpostcode: 2741
 • Populaire wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,759
 • Stroomtarief kwh: €0,218
 • Gem. gasverbruik: 1.173 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.687 kWh
energie-vergelijken-waddinxveen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Waddinxveen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.173 m3 & 2.687 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracten kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Van alle abonnementen vind jij data m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Waddinxveen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige leverancier gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.vattenfall.nl of natuurlijk www.vastelastenbond.nl. Jouw nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Waddinxveen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan ruim €305 korting realiseren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigtip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigtip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Waddinxveen. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Waddinxveen. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw aanstaande maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste energieleverancier. Bedrijven als Vattenfall, Budget Energie of natuurlijk Innova energie. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van deze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.cleanenergy.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Waddinxveen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Waddinxveen en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Waddinxveen

De meeste energieleveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Waddinxveen. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Waddinxveen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Waddinxveen zien we allerlei acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2740, 2741, 2742, 2743. In en rondom wijk Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04 kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Zuid-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk ook Powerpeers kosten.