Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Gouda

Direct energie vergelijken in Gouda? Via www.energiehunter.nl vergelijk je gemakkelijk alle erkende bedrijven als bijvoorbeeld GreenChoice en Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Gouda de scherpste prijs kan bieden. Voorts vind je op deze website uitgebreide info over thema’s als energieaansluitingen en salderen. Voorts komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gouda (www.gouda.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,757
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,233
Gemiddeld verbruik: 1.173 m3 en 2.798 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 275,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn goede energieleveranciers in Gouda?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Gouda. Dat gaat van Pure Energie tot en met Engie, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 55 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Stedin. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Weten welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gouda is voor jouw verbruik? Geef hierna de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze prijzencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Gouda, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van filters in onze vergelijker ontdek je zonder problemen een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Gouda

 • Vattenfall: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Speciale Essent App
 • Eneco: Hoge welkomstkorting
 • Greenchoice: Slim besparen in de app
 • Budget Energie: Ook zakelijke gebruikers
 • NLE: Exclusieve kortingen
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke cashback
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Verschillende termijnen
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Uitstekende klantenservice
 • Delta: Hoge cashback

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Gouda heet Stedin. Eveneens gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar netwerk. Gemeente Gouda valt onder gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Gouda

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Gouda
 • (Net) nummer: 0182
 • Aantal bewoners: 71189
 • Postcodegebied: 2801
 • Wijk: Binnenstad

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,757
 • Stroomtarief kwh: €0,233
 • Gem. gasverbruik: 1.173 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.798 kWh
energie-vergelijken-gouda

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Gouda is het gemiddelde verbruik ong. 1.173 m3 en 2.798 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Met betrekking tot contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Door de bank genomen is het verstandig om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle abonnementen zoek je specificaties over type stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Gouda, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de aanbieder. Bijv. www.oxxio.nl + www.vrijopnaam.nl. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Gouda


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigadvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Gouda. In dat geval ben je het voordeligst uit. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten hanteren we: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Gouda. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans regelt de geselecteerde gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare partij. Bedrijven als Oxxio, NLE + UnitedConsumers. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Jullie nieuwe energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.pure-energie.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Gouda vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Gouda en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Gouda

Bijna alle energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Gouda. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Gouda vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Gouda zien we meerdere projectenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2800, 2801, 2802, 2803, 2804, 2805, 2806, 2807, 2808, 2809. In de buurt van wijk Binnenstad, De Korte Akkeren, Bloemendaal, Plaswijck, Noord, Kort Haarlem, Goverwelle, Stolwijkersluis, Oostpolder in Schieland kan je meer en meer extra voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Powerpeers abonnementen.