Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ouderkerk aan den IJssel

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ouderkerk aan den IJssel? Dankzij deze website achterhaal je overzichtelijk alle interessante aanbieders als NLE en Vandebron. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Ouderkerk aan den IJssel de laagste prijs biedt. Voorts bekijk je op onze website nuttige informatie informatie over items als bijv. de overstapservice en de slimme meter. Ook vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,7689
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,2131
Gemiddeld verbruik: 1.173 m3 en 2.659 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 375,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn de beste energieleveranciers in Ouderkerk aan den IJssel?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Ouderkerk aan den IJssel. Dit varieert van Delta tot aanbieders zoals Essent, de keuze is reusachtig groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 55 providers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Stedin. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ouderkerk aan den IJssel is op dit moment? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij de energievergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ouderkerk aan den IJssel, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v filters in de vergelijkingstool vind je eenvoudig een product dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ouderkerk aan den IJssel

 • Vattenfall: Online facturen bekijken
 • Essent: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Greenchoice: Goede cashback
 • Budget Energie: Exclusieve kortingen
 • NLE: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Exclusieve aanbiedingen
 • Engie: Diverse looptijden
 • Oxxio: Met praktische energie-bespaartips
 • Pure energie: Vaste energieprijzen
 • Powerpeers: Meerdere contracten
 • Delta: Altijd 100% groene stroom

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Ouderkerk aan den IJssel is Stedin. Ook verwerkt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar netwerk. Gemeente Krimpenerwaard behoort tot gasregio 1, 3. Dit houdt in een aanvulling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Ouderkerk aan den IJssel

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7689
 • Stroomtarief kwh: €0,2131
 • Gem. gasverbruik: 1.173 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.659 kWh
energie-vergelijken-ouderkerk-aan-den-ijssel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Onder andere aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Ouderkerk aan den IJssel ligt dat gemiddeld op circa 1.173 m3 en 2.659 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Inzake looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een lijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement check je informatie als soort stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Ouderkerk aan den IJssel, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieder tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.vandebron.nl en ook www.energieflex.nl. De betreffende maatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ouderkerk aan den IJssel


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €355 bonus betekenen. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter bieden wij 5 concrete tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktische tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Ouderkerk aan den IJssel. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie hanteren we: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Ouderkerk aan den IJssel. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aankomende leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste energieleverancier. Bijvoorbeeld Essent, Pure Energie of natuurlijk Innova energie. Vervolgens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.budgetenergie.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ouderkerk aan den IJssel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ouderkerk aan den IJssel en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Ouderkerk aan den IJssel

Veel energiemaatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Ouderkerk aan den IJssel. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan een filter voor “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Ouderkerk aan den IJssel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Krimpenerwaard bestaan er diverse acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2935. In de buurt van wijk Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven kan je vaak tegen een gunstig tarief meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook Vandebron prijzen.