Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Krimpen aan de Lek

Op je gemak energie vergelijken in Krimpen aan de Lek? Via de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Powerpeers & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Krimpen aan de Lek de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je via onze vergelijker uitgebreide info over zaken zoals onderwerpenen info over een energieneutrale woning. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2023€0,7688
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2023€0,2130
Gemiddeld verbruik: 1.162 m3 en 2.911 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 305,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Krimpen aan de Lek?

Wij zien steeds meer energieleveranciers in Krimpen aan de Lek. Dat loopt uiteen van Vandebron tot een speler als Engie, de keuze is reusachtig groot. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 55 energieleveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de leidingen van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Krimpen aan de Lek is? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Via de energievergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Krimpen aan de Lek, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filteren in de energievergelijker zoeken jullie zonder problemen een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Krimpen aan de Lek

 • Vattenfall: Hoge overstapbonus
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Speciale Eneco app
 • Greenchoice: Slim besparen in de app
 • Budget Energie: Contact via chat
 • NLE: Vaste energieprijzen
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Altijd scherpe acties
 • Pure energie: Online meterstanden doorgeven
 • Powerpeers: Scherpe welkomstbonus
 • Delta: Scherpe cashback

Wat kost energie in de regio? (Prijzen maart 2023)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder in Krimpen aan de Lek is Stedin. Eveneens calculeert de Gasunie aparte tarieven per regio voor logistieke kosten van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Krimpenerwaard valt in de gasregio 1, 3. Dit komt overeen met een bijbetaling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Krimpen aan de Lek

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7688
 • Stroomtarief kwh: €0,2130
 • Gem. gasverbruik: 1.162 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.911 kWh
energie-vergelijken-krimpen-aan-de-lek

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Krimpen aan de Lek ligt dat gemiddeld op circa 1.162 m3 + 2.911 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Omtrent abonnementen kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Veelal loont het om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder contract bekijk je gegevens zoals oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Krimpen aan de Lek, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige prijsaanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het energiebedrijf. Denk aan www.vattenfall.nl of energie.vanons.org. Jouw nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Krimpen aan de Lek


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in maart 2023 kan wel €300 rendement bieden. Daarentegen, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Krimpen aan de Lek. Zo bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En tevens krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap hanteren we: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Krimpen aan de Lek. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de toekomstige leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste energiemaatschappij. Bijv. Energiedirect, Pure Energie + HVC. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Krimpen aan de Lek vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Krimpen aan de Lek en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Krimpen aan de Lek

Bijna alle energiemaatschappijen verschaffen inmiddels groene stroom in Krimpen aan de Lek. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit Nederland”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Krimpen aan de Lek vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Krimpenerwaard kennen we vele acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2930, 2931. In wijk Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven kan je meer en meer heel gunstig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Budget Energie prijzen.