Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Lekkerkerk

Snel energie vergelijken in Lekkerkerk? Met behulp van de Energiehunter vind je eenvoudig alle erkende bedrijven zoals Essent & Oxxio. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Lekkerkerk de beste deal heeft! Daarnaast lees je via de energievergelijker waardevolle info over zaken zoals de overstapservice en slimme thermostaten. Verder geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2023€0,7690
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2023€0,2132
Gemiddeld verbruik: 1.185 m3 en 2.687 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 455,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lekkerkerk?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Lekkerkerk. Van Vandebron tot aanbieders zoals Engie, de keuze is enorm. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 45 aanbieders. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het net van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Benieuwd welke organisaties je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lekkerkerk is in maart 2023? Vul hieronderde benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energievergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Lekkerkerk, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filteren in de tool bekijkt men gemakkelijk een abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lekkerkerk

 • Vattenfall: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Scherpe cashback
 • Eneco: Met opties voor salderen
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Budget Energie: Met opties voor salderen
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Scherpe korting
 • Engie: Altijd scherpe acties
 • Oxxio: Transparant en eerlijk
 • Pure energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Powerpeers: Grip op verbruik en de kosten
 • Delta: Hoge welkomstbonus

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2023)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de energiekosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Lekkerkerk is Stedin. Bovendien heeft de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het toevoeren van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Krimpenerwaard behoort tot gasregio 1, 3. Dit houdt in een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Kerngegevens Lekkerkerk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7690
 • Stroomtarief kwh: €0,2132
 • Gem. gasverbruik: 1.185 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.687 kWh
energie-vergelijken-lekkerkerk

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je contactgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Lekkerkerk is dat gemiddeld 1.185 m3 plus 2.687 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Door de bank genomen is het slim om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle interessante aanbieders + contracten. Van elk contract lees jij data als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lekkerkerk, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante kortingsactie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energie-onderneming. Zoals www.essent.nl of www.unitedconsumers.com. De nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Lekkerkerk


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in maart 2023 kan wel €315 winst geven. Toch, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigadvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaaradvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Lekkerkerk. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2023 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En wellicht ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Lekkerkerk. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw geselecteerde gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere Oxxio, Budget Energie en ook Leon energie. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.vandebron.nl, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Lekkerkerk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Lekkerkerk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Lekkerkerk

Veel maatschappijen bieden onderhand groene stroom in Lekkerkerk. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Lekkerkerk vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Krimpenerwaard bestaan er vele activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2940, 2941. In de buurt van wijk Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Zuid-Holland helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Lees verder alles over Powerpeers prijzen.