Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zederik

Zonder problemen energie vergelijken in Zederik? Door gebruik te maken van de Energiehunter vergelijk je probleemloos alle relevante aanbieders als Vattenfall en Eneco. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Zederik de scherpste prijs kan bieden. Tevens check je via de Energiehunter bruikbare informatie over zaken als energieproblemen en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zederik (www.zederik.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,763
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,222
Gemiddeld verbruik: 1.116 m3 en 2.798 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties eenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 470,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleveranciers zijn er in Zederik?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Zederik. Dat loopt uiteen van NLE tot Essent, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 energieleveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze tool de oplossing. Weten welke aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zederik is op dit moment? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de vergelijkingstool vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Zederik, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filteren in onze vergelijker ontdek jij moeiteloos een product dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Zederik

 • Vattenfall: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Hoge welkomstkorting
 • Greenchoice: Goede cashback
 • Budget Energie: Met opties voor salderen
 • NLE: Eerlijk over groen
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Online account
 • Oxxio: Beste energieleverancier
 • Pure energie: Transparant en eerlijk
 • Powerpeers: Hoge cashback
 • Delta: Aantrekkelijke cashback

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2023)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek. De tegenwoordige netbeheerder in Zederik heet Stedin. Daarbij hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Zederik hoort bij gasregio 1, 3. Dat resulteert in een aanvulling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts Zederik

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Zederik
 • Netnummer: 0183
 • Bewoners: 13718
 • Postcode: 4245
 • Wijk: Lexmond

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,763
 • Stroomtarief kwh: €0,222
 • Gem. gasverbruik: 1.116 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.798 kWh
energie-vergelijken-zederik

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Zederik is dit gemiddeld zo’n 1.116 m3 & 2.798 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van abonnementen kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het voordeliger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle populaire energieleveranciers. Bij ieder abonnement zie je gegevens aangaande type stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Zederik, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de energie-onderneming. Bijv. www.essent.nl en www.vastelastenbond.nl. De door jou gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zederik


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan in sommige gevallen wel €375 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter check jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: neem tochtweringen
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigtip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktische tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zederik. Op die manier ben je het voordeligst uit. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Normaal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Zederik. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de geselecteerde energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Delta of natuurlijk Vrijopnaam. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van Energiehunter.nl tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.vandebron.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere onkosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zederik vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zederik en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zederik

Het gros van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Zederik. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Zederik vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Zederik zijn er allerlei opdrachten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4243, 4245. In wijk Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland kan je soms tegen een gunstig tarief meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Check ook Eneco vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente