Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Lingewaal

Direct energie vergelijken in Lingewaal? Middels Energiehunter.nl doorzoek je probleemloos alle grote aanbieders als Pure Energie & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Lingewaal prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien verzamel je op Energiehunter.nl waardevolle informatie over items als wat een geschikt overstapmoment is en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lingewaal (www.lingewaal.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,774
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,217
Gemiddeld verbruik: 1.510 m3 en 3.040 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lingewaal?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Lingewaal. Dit varieert van Vandebron tot Essent, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Liander. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke energiebedrijven mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lingewaal is in april 2024? Voer gelijk jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze handige vergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Lingewaal, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filters in de tool detecteert men probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lingewaal

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Handige Eneco Community
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • NLE: Goede welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Ook modelcontracten
 • Engie: Denkt met jou mee over energie
 • Oxxio: Overzichtelijke contracten
 • Pure energie: De allergroenste energie
 • Powerpeers: Transparant en eerlijk
 • Delta: Ook flexibele prijzen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van organisaties en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Lingewaal heet Liander. Vervolgens verwerkt de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Lingewaal hoort bij gasregio 1. Dat betekent een verhoging van €0,00518 per M3.

Facts and figures Lingewaal

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lingewaal
 • Regionummer: 0316
 • Aantal bewoners: 11112
 • Hoofdpostcode: 4214
 • Veel gezochte wijk: Asperen

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,774
 • Stroomtarief kwh: €0,217
 • Gem. gasverbruik: 1.510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.040 kWh
energie-vergelijken-lingewaal

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Lingewaal ligt dat gemiddeld op circa 1.510 m3 en nog eens 3.040 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin loont het om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij ieder contract check je informatie zoals type energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Lingewaal, en de overstapbonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energie-onderneming. Zoals www.pure-energie.nl en www.huismerkenergie.nl. Jouw toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Lingewaal


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €300 opleveren. Maar, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters check jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaaradvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Lingewaal. Zodoende is de besparing het grootst. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Lingewaal. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je nieuwe gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare aanbieder. Bedrijven als Vattenfall, Powerpeers en ook UnitedConsumers. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Middels onze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.vandebron.nl, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lingewaal vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lingewaal en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lingewaal

Het gros van de energie aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Lingewaal. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Lingewaal vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Lingewaal bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4214. In huizenbezitter in wijk Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen kan je wellicht met financiële bonussen meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk info van Energiedirect prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente