Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Vianen

Gemakkelijk energie vergelijken in Vianen? Via de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Powerpeers en Vandebron. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Vianen de laagste prijs biedt. Ook vergaar je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over thema’s als overstappen en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vianen (www.vianen.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,761
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1.218 m3 en 3.036 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWat zijn goede energieleveranciers in Vianen?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Vianen. Dat loopt uiteen van GreenChoice tot en met Vattenfall, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag kun je kiezen uit circa 55 aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vianen is op dit moment? Vul hierna de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze handige vergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Vianen, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Via de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteert men verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vianen

 • Vattenfall: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Online account
 • Greenchoice: Online grip op je kosten
 • Budget Energie: Slimme meter
 • NLE: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Energiedirect.nl: CO2-neutraal gas
 • Engie: Hoge overstapkorting
 • Oxxio: Scherpe welkomstkorting
 • Pure energie: Ook modelcontracten
 • Powerpeers: Grip op verbruik en de kosten
 • Delta: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Vianen betreft Stedin. Eveneens calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Vianen is ingedeeld in gasregio 3. Dit mondt uit in een vergoeding van €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Vianen

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Vianen
 • (Regio) nummer: 0347
 • Aantal inwoners: 19513
 • Centrale postcode: 4131
 • Populaire wijk: Vianen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,761
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1.218 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.036 kWh
energie-vergelijken-vianen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Vianen ligt dit gemiddeld op 1.218 m3 & 3.036 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Al deze zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In de regel loont het om ieder jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Bij elk pakket bekijk je informatie zoals type stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vianen, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede kortingsactie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.greenchoice.nl + www.anode.nl. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vianen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €250 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vianen. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Vianen. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je nieuwe gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe aanbieder. Bedrijven als Vattenfall, GreenChoice en ook Leon energie. Ook bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vattenfall.nl, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Vianen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Vianen en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Vianen

Een groot deel van de organisaties leveren op dit moment groene stroom in Vianen. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Vianen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Vianen onderscheiden we verscheidene projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4130, 4131, 4132, 4133. In wijk Vianen, Hagestein, Everdingen kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Utrecht net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk info van Vattenfall pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente