Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Tiel

Direct energie vergelijken in Tiel? Door gebruik te maken van deze website tref je overzichtelijk alle erkende energiebedrijven zoals Vattenfall en Engie. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Tiel de laagste prijs biedt. Verder verzamel je via de energievergelijker nuttige info info over zaken zoals energieproblemen en tips om te besparen op energie. Voorts geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tiel (www.tiel.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,762
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,236
Gemiddeld verbruik: 1.525 m3 en 3.010 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Tiel?

We zien best veel energieleveranciers actief in de regio Tiel. Dit loopt van Pure Energie tot Engie, er zijn opties bij de vleet. Momenteel tellen we ruim 50 organisaties. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Liander. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tiel is op dit moment? Geef snel jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Met behulp van onze vergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Tiel, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Middels jouw input in de tarievenvergelijker vindt men moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Tiel

 • Vattenfall: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Goede welkomstkorting
 • Greenchoice: Goede welkomstbonus
 • Budget Energie: Exclusieve aanbiedingen
 • NLE: Uitstekende klantenservice
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstbonus
 • Engie: Goede welkomstbonus
 • Oxxio: Online inzicht in verbruik
 • Pure energie: Goede overstapkorting
 • Powerpeers: Goede korting
 • Delta: Hoge welkomstbonus

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen augustus 2021)

De beschikbare producten organisaties en de kosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Tiel betreft Liander. Tevens hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Tiel hoort bij gasregio 1. Dat resulteert in een verhoging van €0,00518 per M3.

Facts and figures Tiel

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Tiel
 • Netnummer: 0344
 • Bewoners: 41510
 • Centrale postcode: 4001
 • Veel gezochte wijk: Tiel

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,762
 • Stroomtarief kwh: €0,236
 • Gem. gasverbruik: 1.525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.010 kWh
energie-vergelijken-tiel

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Tiel is dit gemiddeld zo’n 1.525 m3 en 3.010 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Inzake contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een handig overzicht met alle interessante energiebedrijven. Van ieder contract check je informatie aangaande soort stroom/gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Tiel, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. O.a. www.greenchoice.nl of www.unitedconsumers.com. De gekozen maatschappij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Tiel


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan ruim €300 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check jij 5 handige tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktische tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Bespaartip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktische tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigtip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Tiel. Dan realiseer je de hoogste besparing. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Tiel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de gekozen gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe maatschappij. Zoals Energiedirect, GreenChoice en Vrijopnaam. Hierna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie geselecteerde maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.greenchoice.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Tiel vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Tiel en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Tiel

Het merendeel van de maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Tiel. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groen uit Nederland”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Tiel vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Tiel zien we meerdere opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4000, 4001, 4002, 4003, 4004, 4005, 4006, 4007. Wanneer je woont in wijk Tiel kern, Tiel-Noord, Adenoijen en Kapel Avezaath, Tiel-Zuid kan je wellicht vrij voordelig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Gelderland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bezoek ook Powerpeers kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente