Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wijk bij Duurstede

Meteen energie vergelijken in Wijk bij Duurstede? Geholpen door deze website vind je snel en simpel alle beschikbare aanbieders als o.a. Vattenfall & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Wijk bij Duurstede de scherpste prijs kan bieden. Verder bekijk je op onze website uitgebreide info over topics als bijvoorbeeld de overstapservice en info over een energieneutrale woning. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wijk bij Duurstede (www.wijkbijduurstede.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,751
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,252
Gemiddeld verbruik: 1.230 m3 en 3.067 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 435,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWelke energieleveranciers zijn er in Wijk bij Duurstede?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Wijk bij Duurstede. Dit varieert van Delta tot aanbieders zoals Energiedirect, er zijn opties bij de vleet. In februari 2023 is het aanbod ongeveer 60 aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Stedin. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wijk bij Duurstede is die past bij jouw verbruik? Vul vlug jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energiehunter vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Wijk bij Duurstede, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Middels jouw input in de tool bekijken jullie gemakkelijk een product dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wijk bij Duurstede

 • Vattenfall: Goede welkomstkorting
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Eneco: 24/7 Storingsdienst
 • Greenchoice: Altijd bereikbaar
 • Budget Energie: Goede welkomstbonus
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstbonus
 • Engie: Scherpe overstapkorting
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Transparante prijzen
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Aantrekkelijke cashback

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2023)

Het aanbod van organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Wijk bij Duurstede is Stedin. Tevens rekent de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Wijk bij Duurstede hoort bij gasregio 3. Dat betekent een vergoeding van €0,00865 per M3.

Stats & Facts Wijk bij Duurstede

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,751
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1.230 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.067 kWh
energie-vergelijken-wijk-bij-duurstede

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Wijk bij Duurstede gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.230 m3 en nog eens 3.067 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement tref jij info aangaande type stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wijk bij Duurstede, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige aanbieder in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.energiedirect.nl of www.energieflex.nl. De gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wijk bij Duurstede


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan tot wel €335 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl lees je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigadvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktische tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktische tip 5: check regelmatig de radiatoren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wijk bij Duurstede. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is de stelregel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Wijk bij Duurstede. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt de betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste maatschappij. Bijvoorbeeld Oxxio, Delta of natuurlijk Fenor. Daarnaast bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij deze website bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.unitedconsumers.com, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wijk bij Duurstede vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wijk bij Duurstede en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Wijk bij Duurstede

Bijna alle bedrijven verschaffen ondertussen groene stroom in Wijk bij Duurstede. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan het filter “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Wijk bij Duurstede vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Wijk bij Duurstede zien we steeds meer projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3960, 3961, 3962. Als inwoner van wijk Wijk bij Duurstede, Landelijk gebied, Cothen, Langbroek kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Utrecht eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 handige bespaartips en lees info op pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Eneco pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente