Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Veenendaal

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Veenendaal? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle grote energieleveranciers als o.a. Vattenfall & Eneco. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Veenendaal prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je via onze vergelijker belangrijke info over thema’s als de overstapservice en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Veenendaal (www.veenendaal.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,760
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,250
Gemiddeld verbruik: 1.205 m3 en 3.005 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Veenendaal?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Veenendaal. Dit varieert van Pure Energie tot en met Vattenfall, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel zijn het zo’n 60 aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Veenendaal is voor jouw verbruik? Geef snel de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij onze handige vergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Veenendaal, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van jouw input in de energievergelijker ontdekken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Veenendaal

 • Vattenfall: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Greenchoice: Uitstekende klantenservice
 • Budget Energie: Contact via chat
 • NLE: Altijd bereikbaar
 • Energiedirect.nl: Regelneef app
 • Engie: Altijd scherpe acties
 • Oxxio: Goede overstapkorting
 • Pure energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Powerpeers: Ook met zonnepanelen
 • Delta: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2023)

De condities van bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Veenendaal betreft Stedin. Bovendien hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door zijn leidingen. Gemeente Veenendaal is ingedeeld in gasregio 3. Dat draait uit op een toeslag van €0,00865 per M3.

Facts and figures Veenendaal

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Veenendaal
 • Regionummer: 0318
 • Bewoners: 63816
 • Postcodegebied: 3901
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,760
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1.205 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.005 kWh
energie-vergelijken-veenendaal

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Veenendaal bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.205 m3 en 3.005 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Dikwijls loont het om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk abonnement tref jij specificaties als soort stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Veenendaal, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte kortingsactie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Denk aan www.delta.nl of natuurlijk www.cleanenergy.nl. De betreffende energieonderneming regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Veenendaal


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan ruim €280 winst geven. Toch, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters check jij 5 handige tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktisch advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigtip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaaradvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Veenendaal. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Veenendaal. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert jouw aankomende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste energieleverancier. Bedrijven als Oxxio, GreenChoice en ook Qwint. Bij de volgende stap selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.huismerkenergie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Veenendaal vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Veenendaal en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Veenendaal

Het merendeel van de energiemaatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Veenendaal. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat bedrijven een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Veenendaal vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Veenendaal zien we vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3900, 3901, 3902, 3903, 3904, 3905, 3906, 3907. Wanneer je woont in wijk Centrum, Noordoost, Zuidoost, Zuidwest, Noordwest, West kan je soms relatief goedkoop deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Utrecht net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Essent pakketten.