Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Harderwijk

Meteen energie vergelijken in Harderwijk? Via onze website vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan Pure Energie & Eneco. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Harderwijk de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast tref je op deze pagina bruikbare informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld maatschappijen en vaste en variabele tarieven. Bovendien geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Harderwijk (www.harderwijk.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,770
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,213
Gemiddeld verbruik: 1.450 m3 en 2.918 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 205,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Harderwijk?

We zien enorm veel energieleveranciers in Harderwijk. Dit loopt van NLE tot Vattenfall, de keuze is enorm. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 50 maatschappijen. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke energiemaatschappij actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Harderwijk is? Voer eenvoudig de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Middels de vergelijkingstool vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Harderwijk, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteren jullie probleemloos een energiecontract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Harderwijk

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Handige Eneco Community
 • Greenchoice: Grip op verbruik en de kosten
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Engie: 100% Nederlandse windenergie
 • Oxxio: Exclusieve kortingen
 • Pure energie: Scherpe welkomstbonus
 • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
 • Delta: Online facturen bekijken

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van energieleveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Harderwijk is Liander. Daarnaast gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Harderwijk valt onder gasregio 1. Dit houdt in een opslag van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Harderwijk

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Harderwijk
 • Regionummer: 0341
 • Inwoners: 45966
 • Postcode: 3841
 • Populaire wijk: Binnenstad

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,770
 • Stroomtarief kwh: €0,213
 • Gem. gasverbruik: 1.450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.918 kWh
energie-vergelijken-harderwijk

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Harderwijk gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.450 m3 en 2.918 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Door de bank genomen kan het uit om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een tabel met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder contract zoek jij voorwaarden zoals oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Harderwijk, en de eventuele korting. Kies de partij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energieleverancier. Zoals www.nle.nl of natuurlijk www.anode.nl. De betreffende energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Harderwijk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €370 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand check je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigtip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigtip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Harderwijk. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Veelal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Harderwijk. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de gekozen energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste aanbieder. Bijvoorbeeld Essent, Delta of natuurlijk Anode energie. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via www.energiehunter.nl tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals energie.vanons.org, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Harderwijk vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Harderwijk en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Harderwijk

Tal van leveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Harderwijk. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker weten “Groen uit Nederland”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Harderwijk vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Harderwijk zien we nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3840, 3841, 3842, 3843, 3844, 3845, 3846, 3847, 3848, 3849. In en rondom wijk Binnenstad, Waterstad, Zeebuurt, Friesegracht, Stadsdennen, De Sypel, Stationsomgeving, Stadsweiden, Slingerbos, Tweelingstad, Frankrijk, Drielanden, Industrieterrein Lorentz, Buitengebied Harderwijk, Hierden, Wolderwijd kan je vaak relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Gelderland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk details over NLE tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente