Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Barneveld

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Barneveld? Middels deze website check je moeiteloos alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld Powerpeers en Engie. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Barneveld de laagste prijs hanteert. Voorts check je op deze website uitgebreide info over onderwerpen als o.a. stroomtarieven en concrete energiebespaartips. Daarbij vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Barneveld (www.barneveld.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,753
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,247
Gemiddeld verbruik: 1.465 m3 en 3.010 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 210,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in Barneveld?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Barneveld. Dat loopt van Pure Energie tot een speler als Eneco, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 55 organisaties. Deze bedrijven lopen allemaal via de leidingen van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze vergelijker gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Barneveld is voor jouw verbruik? Vul snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door middel van onze vergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Barneveld, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van jouw input in de energievergelijker detecteert men zonder problemen een overeenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Barneveld

 • Vattenfall: Hoge korting
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Goede overstapbonus
 • Greenchoice: Goede welkomstbonus
 • Budget Energie: Altijd bereikbaar
 • NLE: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Energiedirect.nl: 100% Wind
 • Engie: Goede welkomstbonus
 • Oxxio: Winnaar energieveiling
 • Pure energie: Altijd scherpe acties
 • Powerpeers: Goede korting
 • Delta: 100% groene stroom uit Zeeland

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen augustus 2021)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Barneveld heet Liander. Daarnaast heeft de Gasunie individuele tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar netwerk. Gemeente Barneveld maakt deel uit van de gasregio 1. Dat draait uit op een bijdrage van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Barneveld

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Barneveld
 • (Net) nummer: 0342
 • Aantal bewoners: 55441
 • Hoofdpostcode: 3771
 • Populaire wijk: Barneveld

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,753
 • Stroomtarief kwh: €0,247
 • Gem. gasverbruik: 1.465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.010 kWh
energie-vergelijken-barneveld

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Onder andere grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Barneveld gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.465 m3 en 3.010 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen kan het uit om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van ieder abonnement lees jij gegevens m.b.t. soort stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Barneveld, en de eventuele korting. Kies de organisatie die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante korting gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.oxxio.nl of www.allure-energie.nl. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Barneveld


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan ruim €310 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: kouder douchen
 • Bezuinigtip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Barneveld. Dan ben je het voordeligst uit. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Barneveld. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw betreffende energie-aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Bijv. Energiedirect, GreenChoice of natuurlijk HVC. Daarna bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.hvcgroep.nl, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Barneveld vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Barneveld en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Barneveld

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Barneveld. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit Nederland”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Barneveld vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Barneveld onderscheiden we vele plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3770, 3771, 3772, 3773. Als inwoner van wijk Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Gelderland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Pure Energie abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente