Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Baarn

Direct energie vergelijken in Baarn? Geholpen door de Energiehunter doorzoek je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders als o.a. GreenChoice & Energiedirect. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Baarn prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vind je op deze pagina praktische info over topics zoals verschillende gasregio’s en info over duurzame energie. Daarbij geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Baarn (www.baarn.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,752
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,231
Gemiddeld verbruik: 1.193 m3 en 3.036 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle energiebedrijvenbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 480,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn goede energieleveranciers in Baarn?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Baarn. Dat loopt uiteen van Vandebron tot Eneco, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment is het aanbod ongeveer 60 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het net van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiehunter testen. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baarn is op dit moment? Geef vlug de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energiehunter tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Baarn, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de prijzenvergelijker zoeken jullie zonder problemen een contract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Baarn

 • Vattenfall: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Goede welkomstbonus
 • Greenchoice: Goede welkomstkorting
 • Budget Energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • NLE: Knetterscherpe tarieven
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapkorting
 • Engie: Creëer uw ideale WinWoonSituatie
 • Oxxio: Online facturen bekijken
 • Pure energie: Ook modelcontracten
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Delta: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen februari 2023)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Baarn heet Stedin. Bovendien rekent de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Baarn maakt deel uit van de gasregio 3. Dat vloeit voort in een vergoeding van €0,00865 per M3.

Facts and figures Baarn

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Baarn
 • (Regio) nummer: 035
 • Bewoners: 24521
 • Postcodegebied: 3741
 • Populaire wijk: Baarn

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,752
 • Stroomtarief kwh: €0,231
 • Gem. gasverbruik: 1.193 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.036 kWh
energie-vergelijken-baarn

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Baarn gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.193 m3 plus 3.036 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Al deze zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In de regel kan het uit om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen lees je details zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Baarn, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie korting gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.eneco.nl en ook www.cleanenergy.nl. De nieuwe leverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Baarn


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan wel €375 rendement bieden. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bieden wij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktische tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktisch advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Baarn. Dan betaal je het minst voor je energie. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Baarn. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt je aankomende aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste partij. Onder andere Eneco, GreenChoice en Clean energie. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de energievergelijker check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.oxxio.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Baarn vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Baarn en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Baarn

Het gros van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Baarn. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit Nederland”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Baarn vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Baarn kennen we vele activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3740, 3741, 3742, 3743, 3744. Wanneer je woont in wijk Baarn, Baarn-Noord, Eemdal en Eemland, P.H.W.park, Buitengebied, Lage Vuursche kan je vaak relatief goedkoop meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Utrecht net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Oxxio overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente