Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bunnik

Zonder problemen energie vergelijken in Bunnik? Middels de energievergelijker achterhaal je probleemloos alle relevante bedrijven als o.a. Vattenfall en Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Bunnik voor jou de beste prijs heeft. Verder vind je via de Energiehunter waardevolle informatie over zaken zoals energiebesparing in huis en slimme thermostaten. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bunnik (www.bunnik.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,753
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,232
Gemiddeld verbruik: 1.205 m3 en 3.067 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 420,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bunnik?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Bunnik. Dit varieert van Delta tot Oxxio, de keuze is enorm. Vandaag kun je kiezen uit circa 40 maatschappijen. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke energie-aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bunnik is voor jouw situatie? Vul hierna de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Via de energiehunter bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Bunnik, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door keuzes in de energievergelijker achterhaalt men simpel en snel een contract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bunnik

 • Vattenfall: Ook korting voor huidige klanten
 • Essent: Scherpe welkomstbonus
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Online facturen bekijken
 • NLE: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke cashback
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Goede welkomstbonus
 • Pure energie: Meerdere contracten
 • Powerpeers: Exclusieve kortingen
 • Delta: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2023)

De condities van energie-aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Bunnik is Stedin. Ook rekent de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Bunnik maakt deel uit van de gasregio 3. Dat betekent een vergoeding van €0,00865 per M3.

Feiten over Bunnik

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Bunnik
 • Netnummer: 030
 • Aantal inwoners: 14773
 • Centrale postcode: 3704
 • Lokale wijk: Bunnik

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,753
 • Stroomtarief kwh: €0,232
 • Gem. gasverbruik: 1.205 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.067 kWh
energie-vergelijken-bunnik

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de standaard informatie. Dit zijn het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Bunnik ligt dit gemiddeld op 1.205 m3 plus 3.067 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij ieder contract zie je gegevens aangaande herkomst energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Bunnik, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede prijsaanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.powerpeers.nl of www.allure-energie.nl. De gekozen energie-aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bunnik


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan ruim €305 opleveren. Maar, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna tref jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaartip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Advies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bunnik. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Echter, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bunnik. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je gekozen gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare maatschappij. Denk aan Vattenfall, Vandebron of natuurlijk Energie VanOns. Daarna bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie aanstaande energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage kosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bunnik vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bunnik en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bunnik

Bijna alle energiemaatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Bunnik. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle groene energie is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Neem dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Bunnik vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Bunnik kennen we meerdere activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3703, 3704, 3980, 3981. In huizenbezitter in wijk Bunnik, Odijk, Werkhoven kan je soms met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Utrecht net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk ook Pure Energie overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente