Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Woerden

Snel energie vergelijken in Woerden? Door gebruik te maken van onze website vergelijk je eenvoudig alle relevante energiebedrijven als Delta & Engie. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Woerden voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je op deze website waardevolle informatie over zaken als o.a. energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Woerden (www.woerden.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,752
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,253
Gemiddeld verbruik: 1.242 m3 en 3.099 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 490,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Woerden?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in Woerden. Dit varieert van Budget Energie tot een speler als Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. In februari 2023 heb je de keuze uit zo’n 55 maatschappijen. Deze maatschappijen lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Woerden voor jou is? Geef direct de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energietarievenvergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Woerden, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties in de tool vind jij simpel en snel een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Woerden

 • Vattenfall: Altijd scherpe acties
 • Essent: Inzicht in verbruik
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Goede overstapbonus
 • NLE: Scherpe welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke korting
 • Engie: Aantrekkelijke cashback
 • Oxxio: Online meterstanden doorgeven
 • Pure energie: De groenste van Nederland
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Altijd een eerlijke prijs

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2023)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Woerden heet Stedin. Ook neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door zijn leidingen. Gemeente Woerden valt in de gasregio 3. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,00865 per M3.

Kerngegevens Woerden

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Woerden
 • (Net) nummer: 0348
 • Bewoners: 51161
 • Postcodegebied: 3441
 • Veel gezochte wijk: Woerden-Midden

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,752
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1.242 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.099 kWh
energie-vergelijken-woerden

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinfo. Onder andere omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Woerden bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.242 m3 plus 3.099 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk loont het om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle pakketten bekijk jij voorwaarden met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Woerden, en de eventuele korting. Kies de leverancier die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende actie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.powerpeers.nl + www.leonzeewolde.nl. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Woerden


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan meer dan €260 voordeel geven. Toch, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand bieden wij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktisch advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: het dak isoleren.
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Woerden. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Woerden. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt je toekomstige energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste partij. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, NLE en ook Clean energie. Hierna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker tref je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.nle.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Woerden vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Woerden en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Woerden

Veel energieleveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Woerden. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat maatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene Energie uit Nederland”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Woerden vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Woerden kennen we diverse opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3440, 3441, 3442, 3443, 3444, 3445, 3446, 3447, 3448, 3449. In en rondom wijk Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld kan je steeds vaker vrij voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Utrecht volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Energiedirect pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente