Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nieuwegein

Op je gemak energie vergelijken in Nieuwegein? Met behulp van deze website vergelijk je gemakkelijk alle erkende energieleveranciers als bijv. GreenChoice en Oxxio. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Nieuwegein de scherpste prijs kan bieden. Ook bekijk je op onze website belangrijke informatie over items als energiebelastingen en verschillende contractsoorten. Ook geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nieuwegein (www.nieuwegein.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,752
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,242
Gemiddeld verbruik: 1.218 m3 en 3.067 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Nieuwegein?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Nieuwegein. Dat loopt uiteen van Budget Energie tot en met Engie, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 40 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor kun jij bij ons terecht. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwegein voor jou is? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt elke Nederlander een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energietarievenvergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Nieuwegein, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties in de tool zoek je moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Nieuwegein

 • Vattenfall: Online facturen bekijken
 • Essent: Speciale Essent App
 • Eneco: Hoge cashback
 • Greenchoice: Scherpe welkomstkorting
 • Budget Energie: Goede welkomstbonus
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Oxxio: Binnen 5 dagen actief
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Verschillende termijnen
 • Delta: Uitstekende klantenservice

Wat kost energie in de regio? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Nieuwegein is Stedin. Daarnaast heeft de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Nieuwegein behoort tot gasregio 3. Dit mondt uit in een toeslag van €0,00865 per M3.

Stats & Facts Nieuwegein

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Nieuwegein
 • (Net) nummer: 030
 • Aantal bewoners: 61749
 • Centrale postcode: 3431
 • Veel gezochte wijk: Jutphaas

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,752
 • Stroomtarief kwh: €0,242
 • Gem. gasverbruik: 1.218 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.067 kWh
energie-vergelijken-nieuwegein

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Nieuwegein ligt dat gemiddeld op circa 1.218 m3 en 3.067 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante energiebedrijven. Van alle abonnementen bekijk jij voorwaarden over herkomst energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Nieuwegein, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de website van de energie-onderneming. Zoals www.oxxio.nl of www.eon.nl. Jouw toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Nieuwegein


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €330 korting realiseren. Echter, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: switch van energiemaatschappij

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van Energiehunter.nl raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Nieuwegein. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Nieuwegein. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw betreffende maatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste aanbieder. Bijv. Energiedirect, Vandebron of natuurlijk Allure energie. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door www.energiehunter.nl vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.unitedconsumers.com, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Nieuwegein vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Nieuwegein en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Nieuwegein

Bijna alle energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Nieuwegein. Toch zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Nieuwegein vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Nieuwegein bestaan er tegenwoordig verscheidene activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3430, 3431, 3432, 3433, 3434, 3435, 3436, 3437, 3438, 3439. Wanneer je woont in wijk Jutphaas Wijkersloot, Zuilenstein, Batau Zuid, Batau Boord, Doorslag, Huis de Geer, Blokhoeve, Galecop, Fokkesteeg, Hoogzandveld, Lekboulevard, Vreeswijk, Merwestein, Park Oudegein, Zandveld, Het Klooster, Laagraven, Plettenburg, De Wiers, Hoge Landen, Stadscentrum kan je wellicht met financiële bonussen meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Utrecht eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Engie.