Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Giessenlanden

Direct energie vergelijken in Giessenlanden? Geholpen door onze vergelijker ontdek je gemakkelijk alle grote leveranciers. Je kunt denken aan Delta en Budget Energie. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Giessenlanden het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je via onze vergelijker waardevolle info over zaken zoals wat een geschikt overstapmoment is en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Giessenlanden (www.giessenlanden.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,754
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,230
Gemiddeld verbruik: 1.139 m3 en 2.715 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 290,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Giessenlanden?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Giessenlanden. Dat loopt van Powerpeers tot aanbieders zoals Eneco, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment tellen we ruim 55 organisaties. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden! Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Giessenlanden is op dit moment? Geef snel de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Giessenlanden, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v filters in de energievergelijker ontdekt men probleemloos een contract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Giessenlanden

 • Vattenfall: Goede korting
 • Essent: Met slimme thermostaat
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Greenchoice: Online grip op je kosten
 • Budget Energie: Altijd bereikbaar
 • NLE: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Energiedirect.nl: Alles direct online regelen
 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Goede klantenservice
 • Powerpeers: Zelf opwekken en stroom delen
 • Delta: Energie uit Zeeland

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Giessenlanden is Stedin. Vervolgens calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Giessenlanden hoort bij gasregio 1, 3. Dit houdt in een vergoeding van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over Giessenlanden

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,754
 • Stroomtarief kwh: €0,230
 • Gem. gasverbruik: 1.139 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.715 kWh
energie-vergelijken-giessenlanden

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de standaard informatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Giessenlanden is dit gemiddeld zo’n 1.139 m3 en nog eens 2.715 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Gewoonlijk loont het om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote energie aanbieders. Bij alle abonnementen achterhaal jij voorwaarden over soort energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Giessenlanden, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante leverancier gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.energiedirect.nl of www.cleanenergy.nl. De betreffende energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Giessenlanden


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €360 bonus betekenen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigtip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Giessenlanden. Zo realiseer je de hoogste besparing. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Giessenlanden. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt jouw aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe leverancier. Bedrijven als Energiedirect, Vandebron of natuurlijk E-on. Bij de volgende stap selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via onze website ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.vrijopnaam.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage kosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Giessenlanden vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Giessenlanden en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Giessenlanden

Veel bedrijven faciliteren onderhand groene stroom in Giessenlanden. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Giessenlanden vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Giessenlanden zijn er allerlei plannen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3380, 3381, 4209. In huizenbezitter in wijk Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen kan je in toenemende mate vrij voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over GreenChoice abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente