Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schelluinen

Eenvoudig energie vergelijken in Schelluinen? Door gebruik te maken van onze website check je supersnel alle bekende energiebedrijven als o.a. GreenChoice en Oxxio. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Schelluinen de beste deal heeft! Ook bekijk je via de energievergelijker praktische info over items als bijvoorbeeld verbruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Giessenlanden (www.giessenlanden.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,7765
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,2207
Gemiddeld verbruik: 1.116 m3 en 2.826 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire providers vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 330,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn de beste energieleveranciers in Schelluinen?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Schelluinen. Dat loopt van Budget Energie tot een speler als Energiedirect, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 60 energieleveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Stedin. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schelluinen is in juni 2024? Geef eenvoudig jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze handige vergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Schelluinen, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v de keuzevakjes in de energievergelijker zoek je simpel en snel een product dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Schelluinen

 • Vattenfall: Duidelijke website
 • Essent: Hoge overstapkorting
 • Eneco: Scherpe welkomstkorting
 • Greenchoice: Altijd bereikbaar
 • Budget Energie: Hoge overstapkorting
 • NLE: Met praktische energie-bespaartips
 • Energiedirect.nl: Goede korting
 • Engie: Slim verwarmen en besparen
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Powerpeers: Ook met zonnepanelen
 • Delta: Aantrekkelijke cashback

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Schelluinen is Stedin. Daarnaast calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Giessenlanden vinden we terug in gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een vergoeding van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Schelluinen

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Giessenlanden
 • (Net) nummer: 0183
 • Aantal bewoners: 14544
 • Hoofdpostcode: 4209
 • Veel gezochte wijk: Kern

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7765
 • Stroomtarief kwh: €0,2207
 • Gem. gasverbruik: 1.116 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.826 kWh
energie-vergelijken-schelluinen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Schelluinen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.116 m3 + 2.826 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het verstandig om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante energiebedrijven. Bij alle abonnementen tref jij voorwaarden als herkomst energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Schelluinen, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante actie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Denk aan www.engie.nl of www.allure-energie.nl. De nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Schelluinen


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €255 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Onderstaand vind je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bespaaradvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigtip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktische tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Schelluinen. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens is er sprake van een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Schelluinen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt je gekozen aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe maatschappij. Bijvoorbeeld Oxxio, Pure Energie en ook Allure energie. Tevens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.nl check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.nle.nl, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Schelluinen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Schelluinen en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Schelluinen

Tal van aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Schelluinen. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies dan de optie “Groen uit Nederland”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Schelluinen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Giessenlanden zien we verscheidene activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4209. Wanneer je woont in wijk Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen kan je wellicht tegen een gunstig tarief bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Vattenfall overstappen.