Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hoornaar

Snel online energie vergelijken in Hoornaar? Met behulp van deze website check je overzichtelijk alle beschikbare aanbieders als NLE en Vandebron. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Hoornaar de scherpste prijs kan bieden. Ook check je via onze vergelijker bruikbare informatie over topics als bijv. onderwerpenen uitleg over jouw energierekening. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Giessenlanden (www.giessenlanden.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7768
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2210
Gemiddeld verbruik: 1.150 m3 en 2.911 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende leveranciersvergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 420,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hoornaar?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hoornaar. Van Powerpeers tot en met Oxxio, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In mei 2024 moet je een keuze maken uit ruim 50 maatschappijen. Deze leveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Stedin. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoornaar voor jou is? Voer direct de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze handige vergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Hoornaar, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Dankzij jouw input in de prijzenvergelijker zoekt men verrassend eenvoudig een product dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Hoornaar

 • Vattenfall: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Met opties voor salderen
 • Eneco: Overal beschikbaar
 • Greenchoice: Goede welkomstkorting
 • Budget Energie: Transparant en eerlijk
 • NLE: Top klantenservice
 • Energiedirect.nl: Exclusieve kortingen
 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Oxxio: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Pure energie: De allergroenste energie
 • Powerpeers: Online meterstanden doorgeven
 • Delta: Duidelijke website

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Hoornaar is Stedin. Daarbij hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Giessenlanden valt in de gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Hoornaar

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7768
 • Stroomtarief kwh: €0,2210
 • Gem. gasverbruik: 1.150 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.911 kWh
energie-vergelijken-hoornaar

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Hoornaar ligt dat gemiddeld op circa 1.150 m3 en 2.911 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details bepalen jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contracten kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Veelal is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle grote energiebedrijven. Bij ieder contract zoek jij informatie over type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hoornaar, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige leverancier gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Onder andere www.oxxio.nl + energie.vanons.org. Jouw toekomstige leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hoornaar


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €305 korting realiseren. Echter, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand vind je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaartip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaartip 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktisch advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hoornaar. In dat geval is de besparing het grootst. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Hoornaar. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert je toekomstige energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste aanbieder. Bijv. Essent, NLE of natuurlijk Vastelastenbond. Ook neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van www.energiehunter.nl achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.qwint.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hoornaar vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hoornaar en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hoornaar

Een groot deel van de leveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Hoornaar. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene Energie uit Nederland”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Hoornaar vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Giessenlanden zijn er allerlei acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4221, 4223. Wanneer je woont in wijk Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen kan je steeds vaker extra voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Engie overstappen.