Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Spijk

Meteen energie vergelijken in Spijk? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je snel en simpel alle grote energiebedrijven als bijv. NLE & Oxxio. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Spijk voor jou de beste prijs heeft. Bovendien vind je op Energiehunter.nl uitgebreide info over thema’s als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en vaste of variabele tarieven. Bovendien komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lingewaal (www.lingewaal.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,7545
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,2238
Gemiddeld verbruik: 1.480 m3 en 3.163 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 285,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Spijk?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Spijk. Van NLE tot en met Energiedirect, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel tellen we ruim 45 aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden! Achterhalen welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Spijk voor jou is? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze handige vergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Spijk, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels jouw input in onze vergelijker achterhaal je moeiteloos een product dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Spijk

 • Vattenfall: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Goede korting
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Greenchoice: Uitstekende klantenservice
 • Budget Energie: Vaste energieprijzen
 • NLE: Online grip op je kosten
 • Energiedirect.nl: Beste energiewebsite
 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Oxxio: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Pure energie: Hoge korting
 • Powerpeers: Ook modelcontracten
 • Delta: Scherpe overstapkorting

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juni 2023)

De pakketten van organisaties en de prijzen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder in Spijk is Liander. Bovendien verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Lingewaal is ingedeeld in gasregio 1. Dit mondt uit in een toeslag van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Spijk

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lingewaal
 • Netnummer: 0316
 • Bewoners: 11112
 • Postcode: 4212
 • Wijk: Asperen

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7545
 • Stroomtarief kwh: €0,2238
 • Gem. gasverbruik: 1.480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.163 kWh
energie-vergelijken-spijk

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Spijk ligt dit gemiddeld op 1.480 m3 en 3.163 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een opsomming met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij ieder contract lees jij specificaties over soort energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Spijk, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.pure-energie.nl en www.hvcgroep.nl. De nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Spijk


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan soms wel €295 opleveren. Toch, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl bieden wij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktische tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Spijk. Zodoende is de besparing het grootst. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Spijk. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je geselecteerde energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Engie, Delta + UnitedConsumers. Hierna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Middels Energiehunter.nl bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.vrijopnaam.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Spijk vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Spijk en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Spijk

Veel organisaties faciliteren onderwijl groene stroom in Spijk. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit Nederland”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Spijk vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Lingewaal zijn er vele opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4211, 4212. Als bewoner van wijk Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen kan je meer en meer extra voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Gelderland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Oxxio afsluiten in juni 2023.