Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Dalem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Dalem? Geholpen door de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle bekende energiebedrijven als o.a. NLE en Eneco. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Dalem voor jou de beste prijs heeft. Bovendien check je via de Energiehunter praktische info over topics als tarieven van energie * gas en uitleg over jouw energierekening. Verder vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gorinchem (www.gorinchem.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,7766
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,2208
Gemiddeld verbruik: 1.127 m3 en 2.854 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 270,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWelke energieleveranciers zijn er in Dalem?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Dalem. Dat gaat van Pure Energie tot Essent, er is gewoon veel te kiezen. In februari 2024 kun je kiezen uit circa 60 aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dalem is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Via de energiehunter vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Dalem, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Via filters in de vergelijkingstool detecteert men zonder problemen een energiecontract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Dalem

 • Vattenfall: Altijd bereikbaar
 • Essent: Hoge korting
 • Eneco: 24/7 Storingsdienst
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Contact via chat
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstkorting
 • Engie: Creëer uw ideale WinWoonSituatie
 • Oxxio: Aantrekkelijke korting
 • Pure energie: Exclusieve aanbiedingen
 • Powerpeers: Scherpe welkomstbonus
 • Delta: Altijd bereikbaar

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in Dalem heet Stedin. Daarbij calculeert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transporteren van het gas over het landelijke transportnet. Gemeente Gorinchem valt in de gasregio 1, 3. Dat draait uit op een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Dalem

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Gorinchem
 • Netnummer: 0183
 • Aantal bewoners: 35260
 • Hoofdpostcode: 4213
 • Populaire wijk: Gorinchem

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7766
 • Stroomtarief kwh: €0,2208
 • Gem. gasverbruik: 1.127 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.854 kWh
energie-vergelijken-dalem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Dalem is dat gemiddeld 1.127 m3 en 2.854 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Al deze zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van elk contract check je data m.b.t. soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Dalem, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Zoals www.essent.nl en www.anode.nl. De gekozen leverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Dalem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €255 korting realiseren. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter tref jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktische tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Dalem. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Veelal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Dalem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw aanstaande leverancier het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Oxxio, NLE en ook Innova energie. Daarna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. De aankomende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.leonzeewolde.nl, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Dalem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Dalem en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Dalem

Het merendeel van de organisaties bieden op dit moment groene stroom in Dalem. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Dalem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Gorinchem bestaan er meerdere plannen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4213. Als inwoner van wijk Gorinchem binnenstad, Wijdschild, Lingewijk, Haarwijk, Stalkaarsen, Gildenwijk, Schelluinsestraat, Avelingen Oost, Avelingen West, Molenvliet, Laag Dalem, Dalem, Hoog Dalem, Bedrijventerrein Oost, Papland, Schotdeuren, Bedrijventerrein Noord, Landelijk gebied West, Landelijk gebied Noord, Landelijk gebied Oost, Landelijk gebied Zuid kan je soms zeer betaalbaar meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Zuid-Holland helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Eneco overstappen.