Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Gorinchem

Eenvoudig energie vergelijken in Gorinchem? Aan de hand van deze website check je supersnel alle beschikbare bedrijven. Je kunt denken aan NLE & Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Gorinchem prijstechnisch het meest interessant is. Voorts check je via onze vergelijker praktische informatie over thema’s zoals verbruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gorinchem (www.gorinchem.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,756
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,232
Gemiddeld verbruik: 1.162 m3 en 2.770 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 385,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleverancier kiezen in Gorinchem?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Gorinchem. Dat loopt uiteen van Delta tot en met Eneco, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 60 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met de leidingen van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gorinchem is? Geef hierna de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels de energietarievenvergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Gorinchem, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Dankzij keuzes in de prijzenvergelijker vind je simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Gorinchem

 • Vattenfall: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Scherpe overstapkorting
 • Eneco: Met opties voor salderen
 • Greenchoice: Online meterstanden doorgeven
 • Budget Energie: Verschillende termijnen
 • NLE: Aantrekkelijke korting
 • Energiedirect.nl: Grip op verbruik en de kosten
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Scherpe overstapbonus
 • Pure energie: Goede welkomstbonus
 • Powerpeers: Ook modelcontracten
 • Delta: Met opties voor salderen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de onkosten verschillen per regio. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Gorinchem heet Stedin. Vervolgens hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Gorinchem valt onder gasregio 1, 3. Dat resulteert in een aanvulling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Gorinchem

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Gorinchem
 • (Net) nummer: 0183
 • Aantal inwoners: 35260
 • Postcodegebied: 4201
 • Populaire wijk: Gorinchem

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,756
 • Stroomtarief kwh: €0,232
 • Gem. gasverbruik: 1.162 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.770 kWh
energie-vergelijken-gorinchem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de standaard informatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Gorinchem ligt dit gemiddeld op 1.162 m3 plus 2.770 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In de regel kan het uit om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Van alle pakketten achterhaal jij details over oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Gorinchem, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende actie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de maatschappij. O.a. www.powerpeers.nl of www.huismerkenergie.nl. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Gorinchem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €290 korting realiseren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand profiteer je van 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Gorinchem. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Gorinchem. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt je gekozen energieleverancier het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Vattenfall, Pure Energie of Energieflex. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze vergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.vandebron.nl, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gorinchem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Gorinchem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Gorinchem

Bijna alle energie aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Gorinchem. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Gorinchem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Gorinchem zien we allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4200, 4201, 4202, 4203, 4204, 4205, 4206, 4207, 4208. Wanneer je woont in wijk Gorinchem binnenstad, Wijdschild, Lingewijk, Haarwijk, Stalkaarsen, Gildenwijk, Schelluinsestraat, Avelingen Oost, Avelingen West, Molenvliet, Laag Dalem, Dalem, Hoog Dalem, Bedrijventerrein Oost, Papland, Schotdeuren, Bedrijventerrein Noord, Landelijk gebied West, Landelijk gebied Noord, Landelijk gebied Oost, Landelijk gebied Zuid kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Vandebron abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente