Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Leerdam

Direct energie vergelijken in Leerdam? Via onze vergelijker achterhaal je probleemloos alle relevante energiebedrijven als o.a. Powerpeers en Eneco. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Leerdam de laagste prijs biedt. Ook check je via de Energiehunter belangrijke info over topics zoals stroomtarieven en vaste en variabele tarieven. Tevens bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Leerdam (www.leerdam.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2023€0,768
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2023€0,244
Gemiddeld verbruik: 1.197 m3 en 2.826 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 385,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWelke energieleverancier kiezen in Leerdam?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Leerdam. Dit varieert van GreenChoice tot aanbieders zoals Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags zijn het zo’n 45 aanbieders. Deze werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Benieuwd welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leerdam voor jou is? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de vergelijkingstool ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Leerdam, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij jouw input in de energievergelijker achterhaalt men zonder problemen een contract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Leerdam

 • Vattenfall: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Goede overstapkorting
 • Eneco: Goede welkomstkorting
 • Greenchoice: Online inzicht in verbruik
 • Budget Energie: Scherpe welkomstkorting
 • NLE: Online inzicht in verbruik
 • Energiedirect.nl: Vaste energieprijzen
 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • Oxxio: Met praktische energie-bespaartips
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Powerpeers: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Delta: Via Getijdencentrale in de Oosterscheldekering

Wat kost energie in de regio? (Prijzen maart 2023)

De pakketten van aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Leerdam heet Stedin. Daarbij hanteert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Leerdam behoort tot gasregio 1, 3. Dat draait uit op een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Leerdam

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Leerdam
 • (Net) nummer: 0345
 • Aantal inwoners: 20711
 • Postcode: 4141
 • Wijk: Leerdam

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,768
 • Stroomtarief kwh: €0,244
 • Gem. gasverbruik: 1.197 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.826 kWh
energie-vergelijken-leerdam

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinfo. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Leerdam ligt dit gemiddeld op 1.197 m3 plus 2.826 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Wat betreft abonnementen kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. In algemene zin loont het om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij elk contract tref je data zoals soort energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Leerdam, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Denk aan www.engie.nl en www.unitedconsumers.com. De gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Leerdam


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in maart 2023 kan ruim €275 bonus betekenen. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna lees jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaaradvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaaradvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Leerdam. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Leerdam. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je gekozen gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere Oxxio, Budget Energie + Qwint. Vervolgens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw gekozen energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij Energiehunter.nl bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.unitedconsumers.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Leerdam vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Leerdam en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Leerdam

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Leerdam. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Leerdam vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Leerdam onderscheiden we allerlei acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4140, 4141, 4142, 4143. In de buurt van wijk Leerdam kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Vandebron tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente