Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Culemborg

Snel energie vergelijken in Culemborg? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je snel en simpel alle interessante aanbieders als o.a. NLE en Budget Energie. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Culemborg het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je op deze pagina uitgebreide info over zaken als verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Ook verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Culemborg (www.culemborg.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,760
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,254
Gemiddeld verbruik: 1.436 m3 en 2.918 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 430,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Culemborg?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Culemborg. Dat loopt uiteen van Delta tot bijvoorbeeld Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 50 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het netwerk van Liander. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze tool de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Culemborg is die past bij jouw verbruik? Vul snel jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energietarievenvergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Culemborg, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filters in de tool bekijken jullie eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Culemborg

 • Vattenfall: Altijd bereikbaar
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Greenchoice: Online meterstanden doorgeven
 • Budget Energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • NLE: Scherpe korting
 • Energiedirect.nl: Duidelijke website
 • Engie: Exclusieve kortingen
 • Oxxio: Transparante prijzen
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Aantrekkelijke korting
 • Delta: Altijd scherpe acties

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen augustus 2021)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Culemborg is Liander. Ook calculeert de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Culemborg valt in de gasregio 1. Dat draait uit op een aanvulling van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Culemborg

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Culemborg
 • Netnummer: 0345
 • Aantal bewoners: 27644
 • Centrale postcode: 4101
 • Wijk: Wijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,760
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1.436 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.918 kWh
energie-vergelijken-culemborg

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit zijn samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Culemborg ligt dat gemiddeld op circa 1.436 m3 plus 2.918 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk contract tref je specificaties over herkomst energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Culemborg, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een mooie prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de aanbieder. Onder andere www.greenchoice.nl en www.anode.nl. De betreffende energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Culemborg


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan ruim €385 voordeel geven. Echter, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina bekijk je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktisch advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaartip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktisch advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Culemborg. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Culemborg. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt de gekozen gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste energieaanbieder. Denk aan Essent, GreenChoice of Main energie. Hierna kies je de startdatum van het abonnement. De aankomende maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.anode.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Culemborg vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Culemborg en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Culemborg

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Culemborg. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Culemborg vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Culemborg bestaan er verscheidene initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4100, 4101, 4102, 4103, 4104, 4105, 4106, 4107. Als inwoner van wijk Wijk 00 kan je meer en meer zeer betaalbaar participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Gelderland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Vattenfall tarieven.