Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Houten

Op je gemak energie vergelijken in Houten? Aan de hand van Energiehunter.nl tref je overzichtelijk alle bekende energiebedrijven zoals Powerpeers en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Houten voor jou de beste prijs heeft. Ook tref je op onze website waardevolle informatie over onderwerpen als tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Bovendien bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Houten (www.houten.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,758
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,237
Gemiddeld verbruik: 1.267 m3 en 3.225 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenbij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 235,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn goede energieleveranciers in Houten?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Houten. Dat gaat van Delta tot een speler als Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag tellen we ruim 60 bedrijven. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij bij ons terecht. Bekijken welke bedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houten voor jou is? Voer eenvoudig de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt elke Nederlander niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energievergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Houten, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in de tarievenvergelijker vinden jullie eenvoudig een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Houten

 • Vattenfall: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Overal beschikbaar
 • Greenchoice: Scherpe overstapbonus
 • Budget Energie: Online grip op je kosten
 • NLE: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Energiedirect.nl: Altijd bereikbaar
 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • Oxxio: Hoge cashback
 • Pure energie: Scherpe overstapbonus
 • Powerpeers: Eigen energiedashboard
 • Delta: Altijd bereikbaar

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2023)

De condities van bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Houten is Stedin. Daarnaast rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Houten is ingedeeld in gasregio 3. Dit houdt in een toeslag van €0,00865 per M3.

Facts and figures Houten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Houten
 • (Net) nummer: 030
 • Bewoners: 48765
 • Hoofdpostcode: 3991
 • Lokale wijk: Houten

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,758
 • Stroomtarief kwh: €0,237
 • Gem. gasverbruik: 1.267 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.225 kWh
energie-vergelijken-houten

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Houten is het gemiddelde verbruik ong. 1.267 m3 & 3.225 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het slim om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van elk pakket bekijk jij voorwaarden als herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Houten, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de onderneming. O.a. www.powerpeers.nl en www.vrijopnaam.nl. Jouw nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Houten


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan soms wel €380 bonus betekenen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: maak een sport van het overstappen in Houten. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Meestal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Houten. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt je gekozen gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe maatschappij. Onder andere Energiedirect, Pure Energie of natuurlijk Vrijopnaam. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels Energiehunter.nl vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eon.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Houten vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Houten en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Houten

De meeste energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Houten. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan het filter “Groene Energie uit Nederland”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Houten vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Houten zien we verscheidene projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3990, 3991, 3992, 3993, 3994, 3995. Als bewoner van wijk Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied kan je soms relatief goedkoop meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Utrecht volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over NLE overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente