Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schalkwijk

Meteen energie vergelijken in Schalkwijk? Met behulp van de Energiehunter vind je moeiteloos alle verkrijgbare bedrijven als bijv. Pure Energie en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Schalkwijk prijstechnisch het meest interessant is. Voorts tref je op Energiehunter.nl praktische informatie over thema’s zoals maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houten (www.houten.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7700
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2451
Gemiddeld verbruik: 1.181 m3 en 3.099 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 405,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn de beste energieleveranciers in Schalkwijk?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Schalkwijk. Dat loopt uiteen van Pure Energie tot bijvoorbeeld Oxxio, de keuze is enorm. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 50 energie aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Stedin. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval biedt onze tool de oplossing. Weten welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schalkwijk is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze prijzencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Schalkwijk, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Middels selecties maken in de Energiehunter ontdek je gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Schalkwijk

 • Vattenfall: Scherpe cashback
 • Essent: Aantrekkelijke cashback
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Greenchoice: Inzicht in energiegebruik
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • NLE: Exclusieve kortingen
 • Energiedirect.nl: Goede cashback
 • Engie: Scherpe welkomstbonus
 • Oxxio: Online facturen bekijken
 • Pure energie: Scherpe overstapbonus
 • Powerpeers: Korting tot €225
 • Delta: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen september 2021)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Schalkwijk betreft Stedin. Bovendien gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar netwerk. Gemeente Houten maakt deel uit van de gasregio 3. Dit komt overeen met een aanvulling van €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Schalkwijk

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Houten
 • Regionummer: 030
 • Aantal bewoners: 48765
 • Hoofdpostcode: 3998
 • Lokale wijk: Houten

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,7700
 • Stroomtarief kwh: €0,2451
 • Gem. gasverbruik: 1.181 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.099 kWh
energie-vergelijken-schalkwijk

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Schalkwijk ligt dat gemiddeld op circa 1.181 m3 en 3.099 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen het energietarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Meestal is het slim om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Van elk abonnement zie je details als type stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Schalkwijk, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende prijsaanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Zoals www.energiedirect.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. De gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Schalkwijk


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan meer dan €255 besparen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder vind je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaartip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktische tip 5: combineer verschillende kleuren was

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: maak een sport van het overstappen in Schalkwijk. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Schalkwijk. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw aanstaande gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Energiedirect, Delta en Qwint. Tevens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je aankomende gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Schalkwijk vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Schalkwijk en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Schalkwijk

Tal van bedrijven bieden momenteel groene stroom in Schalkwijk. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan het filter “Groen uit Nederland”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Schalkwijk vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Houten kennen we verscheidene initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3998. Wanneer je woont in wijk Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied kan je wellicht heel gunstig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Utrecht de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check de Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Check ook Budget Energie contracten.