Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Rhenen

Op je gemak energie vergelijken in Rhenen? Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Essent en Energiedirect. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Rhenen voor jou de beste prijs heeft. Daarbij check je via de Energiehunter waardevolle informatie over items als bijv. energiegebruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rhenen (www.rhenen.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,755
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,245
Gemiddeld verbruik: 1.255 m3 en 3.161 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenin een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 200,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Rhenen?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Rhenen. Van Vandebron tot een speler als Engie, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kun je kiezen uit circa 60 organisaties. Deze nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Stedin. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rhenen is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Nederlander een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze prijzencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Rhenen, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in de Energiehunter checken jullie gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Rhenen

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Greenchoice: Ook met zonnepanelen
 • Budget Energie: Groen en toch goedkoop
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Eigen account
 • Engie: Goed voor milieu en portemonnee
 • Oxxio: Gemiddelde review: 7,1
 • Pure energie: Exclusieve aanbiedingen
 • Powerpeers: Scherpe welkomstbonus
 • Delta: Online account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders actief zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder in Rhenen betreft Stedin. Ook heeft de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Rhenen valt onder gasregio 3. Dit houdt in een bijdrage van €0,00865 per M3.

Stats & Facts Rhenen

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Rhenen
 • Regionummer: 0317
 • Aantal bewoners: 19400
 • Centrale postcode: 3911
 • Lokale wijk: Rhenen

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,755
 • Stroomtarief kwh: €0,245
 • Gem. gasverbruik: 1.255 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.161 kWh
energie-vergelijken-rhenen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Rhenen ligt dit gemiddeld op 1.255 m3 en 3.161 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Doorgaans is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk abonnement check jij data aangaande type stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Rhenen, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die past bij jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede prijsaanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.vandebron.nl en www.unitedconsumers.com. De door jou gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Rhenen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €315 rendement bieden. Toch, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl bekijk jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigtip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Rhenen. Zo ben je het voordeligst uit. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. In algemene zin worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Rhenen. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de aanstaande energie-organisatie de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Bedrijven als Eneco, NLE of natuurlijk E-on. Hierna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels Energiehunter.nl check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.leonzeewolde.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Rhenen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Rhenen en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Rhenen

Bijna alle aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Rhenen. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “Groen uit Nederland”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Rhenen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Rhenen zien we meerdere acties rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3910, 3911, 3912. In wijk Rhenen, Rhenen Oost, Rhenen West, Rhenen Noord, Grebbeberg, Randzone, Binnenveld, Achterberg, Uiterwaarden Rhenen, Remmerden, Heuvelrug Rhenen, Heuvelrug Elst, Uiterwaarden Elst, Elst kan je in toenemende mate heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Utrecht net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook GreenChoice.


Alle plaatsen in deze gemeente