Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zeewolde

Snel online energie vergelijken in Zeewolde? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je eenvoudig alle grote bedrijven. Je kunt denken aan GreenChoice en Oxxio. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Zeewolde prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vind je op onze website nuttige info info over thema’s zoals energieproblemen en de slimme meter. Voorts geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zeewolde (www.zeewolde.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,730
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,224
Gemiddeld verbruik: 889 m3 en 3.161 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 270,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn populaire energieleveranciers in Zeewolde?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Zeewolde. Dit varieert van NLE tot Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kun je kiezen uit circa 60 aanbieders. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario is de energiehunter toe te passen. Weten welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zeewolde is die past bij jouw verbruik? Voer vlug jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze tarievencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Zeewolde, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filteren in onze vergelijker detecteert men eenvoudig een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zeewolde

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Aantrekkelijke cashback
 • Eneco: Hoge welkomstkorting
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Persoonlijk contact
 • NLE: Eigen account
 • Energiedirect.nl: Ook met zonnepanelen
 • Engie: Creëer uw ideale WinWoonSituatie
 • Oxxio: Jaarcheck
 • Pure energie: Stroom uit eigen windprojecten
 • Powerpeers: Uitstekende klantenservice
 • Delta: Scherpe overstapkorting

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen december 2023)

De pakketten van aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Zeewolde heet Liander. Vervolgens verwerkt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Zeewolde valt onder gasregio 1. Dat betekent een opslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Zeewolde

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Zeewolde
 • Netnummer: 036
 • Aantal bewoners: 22113
 • Hoofdpostcode: 3891
 • Wijk: Wijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,730
 • Stroomtarief kwh: €0,224
 • Gem. gasverbruik: 889 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.161 kWh
energie-vergelijken-zeewolde

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit zijn het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Zeewolde is dit gemiddeld zo’n 889 m3 en 3.161 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze details bepalen het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle grote aanbieders van energie. Van ieder pakket bekijk jij informatie zoals soort energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Zeewolde, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante actie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. O.a. www.vandebron.nl en www.leonzeewolde.nl. De betreffende energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Zeewolde


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in december 2023 kan tot wel €355 voordeel geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand check je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktisch advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaaradvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Zeewolde. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Zeewolde. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt de nieuwe gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste energiemaatschappij. Bijv. Engie, Pure Energie of natuurlijk Vrijopnaam. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.vattenfall.nl, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Zeewolde vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Zeewolde en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Zeewolde

Een groot deel van de energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Zeewolde. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan de selectie “Groene Energie uit Nederland”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Zeewolde vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Zeewolde onderscheiden we steeds meer initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3890, 3891, 3892, 3893, 3894, 3895, 3896, 3897, 3898, 3899. Als bewoner van wijk Wijk 00 kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Flevoland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over GreenChoice pakketten.