Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Leusden

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Leusden? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers zoals Powerpeers & Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Leusden prijstechnisch het meest interessant is. Ook verzamel je op onze website belangrijke info over onderwerpen zoals energieaansluitingen en de slimme meter. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Leusden (www.leusden.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,760
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,239
Gemiddeld verbruik: 1.181 m3 en 3.290 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle providers vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 205,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Leusden?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Leusden. Dit varieert van Powerpeers tot Engie, de keuze is enorm. In februari 2024 tellen we ruim 55 leveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het net van Stedin. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Bekijken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leusden is in februari 2024? Voer hierna de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een storing, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energiehunter ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Leusden, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van jouw input in de Energiehunter bekijkt men simpel en snel een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Leusden

 • Vattenfall: Met opties voor salderen
 • Essent: Goede overstapbonus
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Hoge welkomstbonus
 • Budget Energie: Scherpe korting
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Online facturen bekijken
 • Engie: Ook modelcontracten
 • Oxxio: Beste overstapproces
 • Pure energie: Goede overstapbonus
 • Powerpeers: Hoge korting
 • Delta: Scherpe overstapkorting

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders op deze markt werken. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Leusden is Stedin. Bovendien hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Leusden valt in de gasregio 3. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,00865 per M3.

Kerngegevens Leusden

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Leusden
 • (Regio) nummer: 033
 • Inwoners: 29309
 • Hoofdpostcode: 3831
 • Wijk: Leusden-Centrum

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,760
 • Stroomtarief kwh: €0,239
 • Gem. gasverbruik: 1.181 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.290 kWh
energie-vergelijken-leusden

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Leusden is dat gemiddeld 1.181 m3 en 3.290 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Meestal loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen achterhaal je info met betrekking tot herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Leusden, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.pure-energie.nl of www.mainenergie.nl. Jouw nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Leusden


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €320 opleveren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaartip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaartip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigtip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaaradvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Leusden. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Veelal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap werkt het zo: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Leusden. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je betreffende energieleverancier het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Onder andere Eneco, Budget Energie en Qwint. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie toekomstige energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.cleanenergy.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Leusden vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Leusden en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Leusden

Een groot deel van de organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Leusden. Toch is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Leusden vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Leusden bestaan er tegenwoordig meerdere opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3830, 3831, 3832, 3833, 3834. Als bewoner van wijk Leusden-Centrum Oost, Leusden-Centrum West, Leusden-Zuid, Achterveld, Stoutenburg, ’t Ruige Veld kan je steeds vaker heel gunstig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Utrecht net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Vattenfall.


Alle plaatsen in deze gemeente