Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bunschoten

Direct energie vergelijken in Bunschoten? Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl achterhaal je moeiteloos alle relevante aanbieders als bijvoorbeeld Essent & Budget Energie. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Bunschoten de laagste prijs biedt. Tevens verzamel je op deze website waardevolle info over zaken zoals het ideale overstapmoment en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bunschoten (www.bunschoten.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,754
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,233
Gemiddeld verbruik: 1.218 m3 en 3.099 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 465,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bunschoten?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bunschoten. Dat loopt van GreenChoice tot Essent, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 55 energieleveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de leidingen van Stedin. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bunschoten is in februari 2023? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze handige vergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bunschoten, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via filters in de Energiehunter zoek jij zonder problemen een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bunschoten

 • Vattenfall: Powerdeal
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Greenchoice: Duidelijke website
 • Budget Energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • NLE: Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Energiedirect.nl: Scherpe cashback
 • Engie: Verschillende termijnen
 • Oxxio: Duidelijke website
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Delta: Via Getijdencentrale in de Oosterscheldekering

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen februari 2023)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Bunschoten betreft Stedin. Eveneens heeft de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door zijn leidingen. Gemeente Bunschoten hoort bij gasregio 3. Dat draait uit op een toeslag van €0,00865 per M3.

Stats & Facts Bunschoten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Bunschoten
 • Regionummer: 033
 • Aantal inwoners: 20823
 • Hoofdpostcode: 3751
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,754
 • Stroomtarief kwh: €0,233
 • Gem. gasverbruik: 1.218 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.099 kWh
energie-vergelijken-bunschoten

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinfo. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Bunschoten is het gemiddelde verbruik ong. 1.218 m3 plus 3.099 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het gunstiger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle pakketten lees je informatie over soort stroom/gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Bunschoten, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte kortingsactie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Onder andere www.pure-energie.nl en ook www.huismerkenergie.nl. De door jou gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bunschoten


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan soms wel €320 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Bunschoten. Zo bespaar je het meeste geld. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bunschoten. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw aankomende energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste maatschappij. Onder andere Essent, Pure Energie of Energieflex. Daarna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van www.energiehunter.nl vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.cleanenergy.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bunschoten vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bunschoten en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Bunschoten

Een groot deel van de maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Bunschoten. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Bunschoten vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Bunschoten bestaan er tegenwoordig verscheidene initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3750, 3751, 3752. In en rondom wijk Wijk 00 kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Utrecht hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Check ook GreenChoice overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente