Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken De Ronde Venen

Zonder problemen energie vergelijken in De Ronde Venen? Aan de hand van www.energiehunter.nl vergelijk je snel en simpel alle beschikbare bedrijven als o.a. Delta en Eneco. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in De Ronde Venen de laagste prijs hanteert. Tevens bekijk je via de energievergelijker handige informatie over thema’s zoals energiebelastingen en slimme thermostaten. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: De Ronde Venen (www.derondevenen.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) september 2023€0,756
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2023€0,235
Gemiddeld verbruik: 1.242 m3 en 3.161 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 215,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in De Ronde Venen?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in De Ronde Venen. Dat loopt uiteen van Budget Energie tot een speler als Essent, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags tellen we ruim 50 leveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Ronde Venen is voor jouw situatie? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze tarievencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van De Ronde Venen, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Door middel van de keuzevakjes in onze vergelijker check jij simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in De Ronde Venen

 • Vattenfall: Transparant en eerlijk
 • Essent: Duidelijke facturen
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Greenchoice: Ook met zonnepanelen
 • Budget Energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • NLE: Knetterscherpe tarieven
 • Energiedirect.nl: Alles direct online regelen
 • Engie: Handige website
 • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
 • Pure energie: Verkoopt alleen wat het zelf opwekt
 • Powerpeers: Hoge welkomstkorting
 • Delta: Altijd een eerlijke prijs

Wat kost energie in de regio? (Prijzen september 2023)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in De Ronde Venen heet Stedin. Ook verwerkt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar leidingnet. Gemeente De Ronde Venen vinden we terug in gasregio 3. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten De Ronde Venen

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: De Ronde Venen
 • Regionummer: 0297
 • Inwoners: 42576
 • Hoofdpostcode: 3641
 • Veel gezochte wijk: Mijdrecht

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,756
 • Stroomtarief kwh: €0,235
 • Gem. gasverbruik: 1.242 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.161 kWh
energie-vergelijken-de-ronde-venen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinformatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van De Ronde Venen is dat gemiddeld 1.242 m3 plus 3.161 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Normaliter is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij elk contract bekijk jij details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in De Ronde Venen, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.powerpeers.nl en www.qwint.nl. De betreffende energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in De Ronde Venen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in september 2023 kan ruim €355 korting realiseren. Toch, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktisch advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigtip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: check regelmatig de radiatoren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in De Ronde Venen. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in september 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor De Ronde Venen. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw aankomende energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Delta of natuurlijk Clean energie. Tevens beslis je over de ingangsdatum (start levering). De aankomende aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.unitedconsumers.com, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere onkosten en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven De Ronde Venen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in De Ronde Venen en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in De Ronde Venen

Een groot deel van de aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in De Ronde Venen. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in De Ronde Venen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente De Ronde Venen bestaan er tegenwoordig diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3640, 3641, 3642, 3643. In huizenbezitter in wijk Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Utrecht net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk details over Vandebron overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente