Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oudewater

Meteen energie vergelijken in Oudewater? Geholpen door de Energiehunter tref je moeiteloos alle erkende leveranciers. Voorbeelden zijn GreenChoice en Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Oudewater prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast lees je op deze pagina uitgebreide info over thema’s zoals leveranciers en slimme thermostaten. Bovendien vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudewater (www.oudewater.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,753
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,243
Gemiddeld verbruik: 1.230 m3 en 3.099 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle aanbieders onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 375,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Oudewater?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Oudewater. Dit varieert van Vandebron tot Oxxio, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 45 bedrijven. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de oplossing. Weten welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudewater is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Dankzij de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Oudewater, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Via filters in de vergelijkingstool bekijk jij probleemloos een energiecontract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Oudewater

 • Vattenfall: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Goede welkomstbonus
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Greenchoice: Eenvoudig verbruik inzien
 • Budget Energie: Online inzicht in verbruik
 • NLE: Ook flexibele prijzen
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke korting
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Hoge welkomstbonus
 • Powerpeers: Goede welkomstkorting
 • Delta: Scherpe welkomstkorting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen december 2023)

De pakketten van energie-aanbieders en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net heeft weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Oudewater betreft Stedin. Eveneens hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Oudewater vinden we terug in gasregio 3. Dit komt overeen met een bijdrage van €0,00865 per M3.

Kerngegevens Oudewater

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Oudewater
 • (Regio) nummer: 0348
 • Bewoners: 10049
 • Centrale postcode: 3421
 • Populaire wijk: Hekendorp

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 3
 • Gastarief M3: €0,753
 • Stroomtarief kwh: €0,243
 • Gem. gasverbruik: 1.230 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.099 kWh
energie-vergelijken-oudewater

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Oudewater bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.230 m3 en 3.099 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Aangaande prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle contracten zoek jij details over herkomst energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oudewater, en de eventuele korting. Kies de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende korting gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Zoals www.eneco.nl of www.vrijopnaam.nl. Jouw aanstaande energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Oudewater


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2023 kan in sommige gevallen wel €260 rendement bieden. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter tref jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigtip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktische tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Oudewater. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Dikwijls worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Oudewater. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw betreffende maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare leverancier. Denk aan Vattenfall, Vandebron + Fenor. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aanstaande aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van Energiehunter.nl check je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.powerpeers.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Oudewater vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Oudewater en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Oudewater

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Oudewater. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Oudewater vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Oudewater kennen we nogal wat plannen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3420, 3421. Wanneer je woont in wijk Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard kan je soms zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Utrecht de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk details over Oxxio.


Alle plaatsen in deze gemeente