Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hardinxveld-Giessendam

Zonder problemen energie vergelijken in Hardinxveld-Giessendam? Met behulp van Energiehunter.nl check je eenvoudig alle beschikbare energieleveranciers als Pure Energie & Vandebron. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Hardinxveld-Giessendam de laagste prijs hanteert. Daarnaast vind je via de Energiehunter waardevolle informatie over thema’s zoals de overstapservice en verschillende contracttypes. Bovendien komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hardinxveld-Giessendam (www.hardinxveld-giessendam.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,758
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,234
Gemiddeld verbruik: 1.185 m3 en 2.826 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers eenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 435,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappenWelke energieleverancier kiezen in Hardinxveld-Giessendam?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hardinxveld-Giessendam. Dat loopt van NLE tot Energiedirect, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 60 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kun jij bij ons terecht. Uitzoeken welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hardinxveld-Giessendam is? Vul hierna de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energievergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Hardinxveld-Giessendam, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Met behulp van keuzes in de tarievenvergelijker achterhaal jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hardinxveld-Giessendam

 • Vattenfall: Goede overstapkorting
 • Essent: Eigen energiepakket samenstellen
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Greenchoice: Diverse looptijden
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Hoge korting
 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • Oxxio: Aantrekkelijke korting
 • Pure energie: Hoge overstapbonus
 • Powerpeers: Scherpe overstapkorting
 • Delta: Hoge korting

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen februari 2023)

De pakketten van energie-organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder in Hardinxveld-Giessendam betreft Stedin. Ook rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Hardinxveld-Giessendam behoort tot gasregio 1, 3. Dit komt overeen met een aanvulling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over Hardinxveld-Giessendam

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,758
 • Stroomtarief kwh: €0,234
 • Gem. gasverbruik: 1.185 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.826 kWh
energie-vergelijken-hardinxveld-giessendam

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit zijn omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Hardinxveld-Giessendam bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.185 m3 en nog eens 2.826 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De genoemde zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk abonnement vind jij specificaties aangaande herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hardinxveld-Giessendam, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.pure-energie.nl of www.hvcgroep.nl. De gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hardinxveld-Giessendam


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan soms wel €250 bonus betekenen. Echter, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Hardinxveld-Giessendam. Daarna ben je het voordeligst uit. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. In de regel worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Hardinxveld-Giessendam. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je betreffende leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste energieleverancier. Bijv. Eneco, Delta en ook Allure energie. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.budgetenergie.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere onkosten en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hardinxveld-Giessendam vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hardinxveld-Giessendam en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hardinxveld-Giessendam

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Hardinxveld-Giessendam. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “100% groene stroom uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Hardinxveld-Giessendam vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Hardinxveld-Giessendam zien we verscheidene stappen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3370, 3371, 3372, 3373. Als inwoner van wijk Wijk 00 kan je in toenemende mate vrij voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Zuid-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over NLE abonnementen.