Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Molenwaard

Eenvoudig energie vergelijken in Molenwaard? Met behulp van de energievergelijker ontdek je snel en simpel alle bekende leveranciers als o.a. Essent en Engie. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Molenwaard de laagste prijs biedt. Tevens bekijk je via de Energiehunter waardevolle info over topics zoals verschillende aanbieders en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Molenwaard (www.gemeentemolenwaard.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,775
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,251
Gemiddeld verbruik: 1.173 m3 en 2.742 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leverancierseenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 445,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn populaire energieleveranciers in Molenwaard?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in Molenwaard. Van Budget Energie tot Essent, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 50 organisaties. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Stedin. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Weten welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Molenwaard is voor jouw verbruik? Voer direct de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Via onze prijzencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Molenwaard, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van filters in de tarievenvergelijker checken jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Molenwaard

 • Vattenfall: Ook modelcontracten
 • Essent: Scherpe overstapkorting
 • Eneco: Toon Thermostaat
 • Greenchoice: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Budget Energie: Duidelijke website
 • NLE: Energie in begrijpelijke taal
 • Energiedirect.nl: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Oxxio: Ook flexibele prijzen
 • Pure energie: Scherpe cashback
 • Powerpeers: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Delta: Je kiest zelf de bron

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2023)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige netbeheerder in Molenwaard betreft Stedin. Eveneens hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Molenwaard vinden we terug in gasregio 1, 3. Dat resulteert in een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Molenwaard

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Molenwaard
 • Netnummer: 0184
 • Aantal inwoners: 29067
 • Postcode: 3366
 • Wijk: Nieuw-Lekkerland

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,775
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1.173 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.742 kWh
energie-vergelijken-molenwaard

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit zijn het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Molenwaard ligt dit gemiddeld op 1.173 m3 en 2.742 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Al deze zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin loont het om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Van elk pakket bekijk je informatie aangaande herkomst energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Molenwaard, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele korting gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.nl en ook www.unitedconsumers.com. De door jou gekozen maatschappij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Molenwaard


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan tot wel €375 rendement bieden. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op deze pagina tref je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktisch advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Molenwaard. Op die manier bespaar je het meeste geld. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Molenwaard. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw toekomstige maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste leverancier. Zoals Vattenfall, Budget Energie en ook Main energie. Ook beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.allure-energie.nl, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Molenwaard vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Molenwaard en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Molenwaard

Tal van aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Molenwaard. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Molenwaard vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Molenwaard zien we diverse projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3366. Als inwoner van wijk Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Zuid-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Engie prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente