Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Sliedrecht

Gemakkelijk energie vergelijken in Sliedrecht? Geholpen door deze website ontdek je eenvoudig alle bekende energieleveranciers als bijvoorbeeld Pure Energie & Energiedirect. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Sliedrecht de scherpste prijs kan bieden. Voorts verzamel je op onze website praktische informatie over thema’s als o.a. de overstapservice en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sliedrecht (www.sliedrecht.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,754
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,213
Gemiddeld verbruik: 1.116 m3 en 2.826 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire bedrijven in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 375,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sliedrecht?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sliedrecht. Dat gaat van Powerpeers tot en met Oxxio, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kun je kiezen uit circa 55 energie aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sliedrecht is die past bij jouw verbruik? Geef direct de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels de energiehunter achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Sliedrecht, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v de keuzevakjes in de vergelijkingstool achterhaal je verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sliedrecht

 • Vattenfall: Blijven Loont-korting
 • Essent: Maak je huis slimmer
 • Eneco: Hoge korting
 • Greenchoice: Goede overstapkorting
 • Budget Energie: Uitstekende klantenservice
 • NLE: Groene windstroom
 • Energiedirect.nl: Scherpe korting
 • Engie: Goede welkomstkorting
 • Oxxio: Meerdere contracten
 • Pure energie: Scherpe overstapbonus
 • Powerpeers: Vaste energieprijzen
 • Delta: Via Getijdencentrale in de Oosterscheldekering

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2023)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de energiekosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Sliedrecht heet Stedin. Tevens verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Sliedrecht maakt deel uit van de gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een vergoeding van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts Sliedrecht

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Sliedrecht
 • Regionummer: 0184
 • Aantal inwoners: 24968
 • Centrale postcode: 3361
 • Lokale wijk: Sliedrecht-West

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,754
 • Stroomtarief kwh: €0,213
 • Gem. gasverbruik: 1.116 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.826 kWh
energie-vergelijken-sliedrecht

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Onder andere grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Sliedrecht ligt dit gemiddeld op 1.116 m3 + 2.826 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Betreffende prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Vaak loont het om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zoek jij specificaties als soort energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Sliedrecht, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante prijsaanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.budgetenergie.nl + energie.vanons.org. Jouw nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sliedrecht


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan tot wel €260 winst geven. Echter, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl bekijk je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigtip 5: neem een energiezuinige airco

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sliedrecht. Dan ben je het voordeligst uit. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Sliedrecht. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal regelt jouw gekozen energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies een nieuwe maatschappij. Bedrijven als Vattenfall, Delta of Vastelastenbond. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van Energiehunter.nl vind je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.oxxio.nl, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sliedrecht vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sliedrecht en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sliedrecht

Het merendeel van de energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Sliedrecht. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Sliedrecht vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Sliedrecht zijn er vele opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3360, 3361, 3362, 3363, 3364, 3366. Als bewoner van wijk Sliedrecht-West, Sliedrecht-Centrum, Sliedrecht-Oost, Sliedrecht-Noord kan je meer en meer relatief goedkoop bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Zuid-Holland energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bezoek ook Oxxio kosten.